Bossche Pad taferelen bij flat Molenberg

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-02-2011 De afvalcontainers bezorgen burgers nog steeds veel ergernis. Er zijn veel plekken in de stad, waar buurtbewoners de plastic huisvuilzakken of zelfs grofvuilspullen, zoals meubilair gewoon naast/bij de container zetten.

Maar er zijn vaak situaties dat de container kapot raakt, of overvol. De containers zijn zonder meer een succes, maar ze dienen wel op tijd geleegd te worden, of als er mankementen zijn gerepareerd te worden.
De nieuwe plastic vuilcontainers komen ook steeds meer in beeld bij de burgers. Maar zijn er stukken en gebeurt dat op vrijdagmiddag en/of later in het weekeind, dan heb je gewoon pech.

Gedurende tweeëneenhalf dag is er dan geen helpdesk operationeel, zijn er geen monteurs op route en kun je alleen de mannen van Stadstoezicht  aanspreken: 'Ik zal het wel doorgeven mevrouwtje, krijg je dan als antwoord op een klacht.
.

 
Voor de Molenbergflat staan netjes diverse containers voor huisvuil, lege flessen en plasti op rij.
Is er een van de drie stuk, dan krijg je taferelen zoals die te zien zijn aan de Bosschepad of in de Graafsewijk

foto's © paul kriele, 20 februari 2011.

Maar er is intussen via de gemeentesite ook al digitaal een 'Meldpunt Openbare Ruimte' voor opmerkingen over straatvuil, kapotte lantaarnpalen of loszittende stoeptegels operationeel. Maar als je tot de oudere generatie behoort, blijft het wachten tot maandag....