Kolperstraat 6: Pasta di Miama half juni open

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-04-2005 | Gewijzigd op: 25-02-2011
 Winkel, catering, koken/kookstudio, allerlei activiteiten op gebied van Italiaans eten zijn verzameld onder de noemer Pasta di Mama op Kolperstraat 6. De formule die Albert van den Dungen aan zijn project geeft, blijkt een succesvolle formule te zijn, gezien de reeds geopende zaken in het Westen van het land.

De voormalige Chinees Wu die 18 april 2005 de zaak 'Long Yuan' sloot. Vanaf half juni 2005 begint Albert van de Dungen er met een Pasta di Mama-zaak Kolperstraat 6: Voormalig Chinees restaurant dat gerund werd door de familie Wu.
foto's © gerard monté, 28 april 2005

Berichten: Italiaan verdringt Chinees- bericht dd.22 april 2005
Deze week is de sloop van ‘de Cinees’ in de Kolperstraat begonnen. Zoals we op 30 januari j.l. berichtten begint Albert van den Dungen deze zomer met een nieuwe formule Italiaans restaurant-catering-winkel.
Chinees Wu en zijn familie hebben het dubbel-pand, dat ze meer dan 20 jaar als restaurant Long Yuan hebben beheerd, verlaten.
Italiaans restaurant en broodjeszaak bericht dd. 30 januari 2005.
Geruchten gaan dat op Kolperstraat 6 een Itailiaans restaurant komt. Albert van den Dungen, die met zijn ex Simone Dankers de voormalig eigenaar was van de specialiteitenzaak in kaas en andere delicatessen Seduzione [Ridderstraat 6] begint er een soort ‘Pasta di Mama’ compleet met winkel met Italiaanse lekkernijen. Op dit perceel is al jaren het Chinees restaurant Long Yuan gevestigd. De eigenaar Wu bevestigde de berichten over de verhuur van zijn pand, maar.. er zijn twee partijen en het contract moet nog getekend worden.
Als de Chinees in de Kolperstraat stopt dan komt er een eind aan de historie van Bossche Chinese restaurants die in 1952 in de Minderbroedersstraat 28 begon met Ping Woo- Lao, tegenwoordig restaurantje Pink Lemon. Dan zijn in de binnenstad alleen nog het Chinees restaurant Het Oosten in de Kruisstraat, How Wa op het Hinthamereinde en Kat Fee in de Orthenstraat over.