Italiaans

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-01-2005 | Gewijzigd op: 25-10-2019
Geruchten gaan dat op Kolperstraat 6 een Italiaans restaurant komt. Albert van den Dungen, die met zijn ex Simone Dankers de - voormalige - eigenaar was van de specialiteitenzaak in kaas, vleeswaren, pasta's en andere delicatessen Seduzione, [Ridderstraat 6] begint in de Kolperstraat een soort ‘Pasta di Mama’ compleet met winkel met Italiaanse lekkernijen.

Op dit perceel is al jaren het Chinees restaurant Long Yuan gevestigd. De eigenaar Wu bevestigde de berichten over de verhuur van zijn pand, maar.. er zijn twee partijen en het contract moet nog getekend worden,'aldus Wu.
Als de Chinees in de Kolperstraat stopt, komt er een eind aan de historie van Bossche Chinese restaurants in de binnenstad. Dat begon in 1952 in de Minderbroedersstraat 28 met Ping Woo- Lao, tegenwoordig restaurantje Pink Lemon. Dan zijn in de binnenstad alleen nog het Chinees restaurant Het Oosten in de Kruisstraat, How Wa op het Hinthamereinde en Kat Fee in de Orthenstraat over.
 
Het voormalige Old Siam op Verwersstraat 24 staat op het punt een andere functie te krijgen. 

foto © gerard monté, 25 juli 2004.
 
Boven: Een nieuwere foto van het intussen al verbouwde Chinees restaurant Long Yuan, dat een culinair-Italiaanse bestemming kreeg en  voortaan Pasta di Mamma heet.

foto © paul kriele,17 november 2009.


Verwersstraat 24, het voormalige Thais restaurant Old Siam, zou tot een luxe broodjescorner verbouwd worden. Dit bericht werd nog niet door de toekomstige eigenaar en oud kroegbaas H.M. bevestigd.