Ludieke stoet olv De Stiefels opent Bartenbrug

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-03-2014 | Gewijzigd op: 26-03-2014
Wat verlaat trok vanaf half zeven dinsdagavond 25 maart 2014 een stoet met aan kop Theo en Helène van der Bruggen-Verschuuren vanaf de Smidse naar de Bartenbrug. Om aldaar de noodbrug te openen. Onderweg kwamen de circa 150 supporters die zich bij de Smidse op deze ludieke manifestatie hadden voorbereid, nog een hindernis tegen: een open Hinthamerbrug. Supporters waren onder meer ook de leden van Bosch Belang en De Krabkes.
Maar tegen 18.45 uur trok de stoet met aan kop  Helène van der Bruggen, die een fel groen kussen met daarop een schaartje en een rood wit geel lint meedroeg, feestelijk de brug over. De Stiefels speelden wat carnavalsnummers. Aan de Graafsewijkkant stonden een paar honderd mensen en aan de Bossche kant slechts een 30-tal. 
   
  -Boven: Vanaf De Smidse, waar de circa 150 belangstellenden werden toegesproken, vertrok men olv De Stiefels via de Hinthamerstraat naar de Bartenbruglocatie. 
-Hieronder:  De koets van De Krabkes trekt de noodbrug over.

foto's © paul kriele, 25 maart 2014.
 -Hieronder: Daar trok de stoet feestelijk en muzikaal de noodbrug over naar de Graafsewijk, waar ze werden toegejuichd door een paar honderd Graafsewijkbewoners.
Er achteraan liepen een 150 deelnemers aan deze ludieke en historische gebeurtenis.
De lokale pers en Omroep Brabant was met een tv-ploeg present
.

foto rechts © lucie goossens, 25 maart 2014.
 
   

Nadat de stoet de brug was overgestoken, keerde het gezelschap met vooraan Theo van der Bruggen met het kussen, de schaar en het lint terug en openden Paul van de Krabben van Bosch Belang  en Jolanda Lensen-van de Wildenberg van Stadspartij Knillis symbolisch de noodbrug.

Terug naar boven