BAI wedstrijd: Winnaar ontwerp Diezebrug

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-04-2005 | Gewijzigd op: 03-07-2012
 Zaterdag 2 april 2005 is de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor een nieuwe Diezebrug bekend gemaakt. De wedstrijd, uitgeschreven door de BAI, is bedoeld jongeren met architectuur kennis te laten maken. De opzet speelt in op een eventuele omleiding van het kanaal zodat de bestaande brug tussen Brugplein en Orthenseweg vervalt. De winnaar werd het St.Janslyceum met de ontwerpers: Elisabeth, Brit,Renée en Aniek. Hun brug, die de naam EBRA-brug kreeg [voorletters van hun voornamen], werd door de jury beoordeeld als een bescheiden ontwerp, waarop het langzaam en autoverkeer duidelijk gescheiden wordt. Bijzonder is dat de functie van overzetplaats gecombineerd is met ontmoetingsplek/boulevard.

De winnaars van het Sint Janslyceum ontwierpen dit model Diezebrug. Maquettes in'Stad in de Etalage' ..  foto's © gerard monté 21 april 2005.
 
-
-Boven: Het winnende ontwerp van Anniek, Elisabeth, Britt en René leerlingen van het Sint Janslyceum.
-Rechts: Een van de ontwerpen die geëxposeerd staan in het Guardianenhof. 

foto's © bai 's-hertogenbosch.

 

1500 leerlingen van middelbare scholen stuurden –al of niet in teamverband - een werk in, waarvan er 50 in Guardianenhof staan geëxposeerd.
Vorig jaar was Machiel Spaan met zijn moerasbrug - 'De Slang' - in de Grote Wielen, de winnaar van de Bossche architectuurwedstrijd. Spaan is er nagenoeg zeker van dat zijn brug ook wordt gebouwd! Zie voor moerasbrug ook:  http://www.bastion-oranje.nl/rosmalen.htm   


BAI laat jeugd brug ontwerpen 10 januari 2005.
Het Bossche Architectuur Initiatief wil de jeugd van de middelbare scholen via een prijsvraag een nieuwe Diezebrug laten ontwerpen. Door de omleiding van de Zuid-Willemsvaart kunnen in de binnenstad over het kanaal lagere bruggen komen. De BAI, die eerder een prijsvraag over hoogbouw uitschreef, laat de scholieren nu een Diezebrug tussen Orthen/De Vliert en ’t Zand bedenken. Daar mogen ook andere [opvang/woontoren/restaurant] functies aan gekoppeld worden. Met technische toelichtingen en een lesbrief helpt de BAI de deelnemers op weg. De hoofdprijs is een ballonvlucht. Info: www.nieuwediezebrug.nu
 


Terug naar boven