Mariabrug heropend

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-05-2011 Mariabrug weer open 24 mei 2011
Deze week- maandag 22 mei 2011- is de Mariabrug tussen de St.Janssingel en de Van der Does de Willeboissingel heropend. Dat is tijdelijk want in het najaar wil de gemeente de brug grondiger renoveren. Er zijn in het wegdek en in de fundering slijtageplekken waargenomen.

Mariabrug: Een idyllisch plaatje van een brug die wat krakkermikkerig schijnt te zijn. Een grondige reparatie volgt najaar 2011.

foto © paul kriele 25 mei 2011.

Mariabrug tijdelijk dicht voor reparatie dd. 28 april 2011
De Mariabrug tussen St.Janssingel en Van der Does de Willeboissingel  werd op vrijdag  4 maart  2011 door de gemeente gesloten. Bij een inspectieronde werd aan deze brug voor voetgangers en fietsers een aantal schades geconstateerd. 
Het leek dat een deel van het betonnen brugdek in slechte staat verkeert. Om elk mogelijk risico uit te sluiten, is de brug tijdelijk afgesloten.

De Mariabrug over de Dommel is al vanaf 4 maart 2011 afgesloten ivm schade. In juni gaat de brug weer open.

foto © paul kriele, 8 maart 2011.

De gemeente heeft de afgelopen weken een ondersteuningsconstructie uitgewerkt om het brugdek tijdelijk te ondersteunen. De aannemer gaat nu de constructie maken in de fabriek en deze wordt begin juni geplaatst onder het brugdek. Daarna wordt de brug weer opengesteld.

Daarnaast stelt de gemeente dit jaar een plan op om de brug volledig te renoveren of te vervangen in 2013.