Start bouw nieuwe Bartenbrug na bouwvakvakantie 2012

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-05-2012 De start van de bouw  van een nieuwe, modern gestileerde, Bartenbrug stond ook al op 27 maart 2011 aangekondigd.  Die bouw zou na de bouwvakvakantie van 2011 zou aanvangen.  zie bericht Start bouw Bartenbrug

Maar nu is het dan toch zover, maandag 21 mei 2012 beginnen de werkzaamheden. Vorig jaar werden er  eerst nog onderzoek gedaan en moesten diverse leidingen worden aan- en verlegd om de fundamenten voor de nieuwe brug ruimte te geven.Ook is het terugbrengen van de vestingwerken in die tussentijd afgerond.

-Links boven: Een archieffoto van de Bartenbrug uit  de jaren 50.
-Rechts boven de situatie van 2010, nog vóór het onderzoek en het leggen van de leidingen  en restauratie/terugbrengen van de  vestingwerken.
-Rechts onder: Het ontwerp van Inge Burg van de nieuwe brug.
foto © paul kriele, 16 augustus 2010.

Het eerste voorbereidend werk is het plaatsen van een brug voor langzaam verkeer. Dat karwei begint maandag 21 mei 2012. Daarna kan pas de sloop van de oude stenen brug van 1937 beginnen. Dat werk neemt een paar maanden in beslag. Na de bouwvakvakantie zal gestart worden met de aanleg van de brug, die ontworpen is door Inge Burg.
De kosten van uitvoering [door prijsstijging aannemer en duurder materiaal] zijn intussen met € 1 miljoen  toegenomen van  € 3,5 naar € 4,5 miljoen.