Warchild: Flashmob door leerlingen Sancta Maria + KW1-C

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-03-2011 | Gewijzigd op: 31-03-2011
Rond half één vanmiddag- woensdag 30 maart 2011 -werd op de Parade rond de actie Warchild, die door Radio538 werd ondersteund een Flashmob gehouden door leerlingen van het Koning Willem I-College en van de Sancta Maria scholengemeenschap.
Ook leden van de studentenvereniging Gremio Unio [allen van de HAS 2e, 3e en 5 jaars] traden er op met een Cantes. Dat is een oude traditie, die overgewaaid is uit België met bierdrinken en liedjes zingen, vertelt Rutger de Kort vanachter een improvisorisch opgezette  rechtzaal.

De Flashmob met leerlingen van het Koning Willem I-College en van de Sancta Maria scholengemeenschap.
Daarmee steunden zij de Warchild-actie op de Parade van woensdag 30 maart 2011.
De act stond onder leiding van de gemeetelijke afdeling Sport en Recreatie met Sheila Driessen en Mieke Heesbeen  [evenementen] .
foto's © paul kriele, 30 maart 2011.

'Op zo'n dag, waar veel jongeren samen komen, moet natuurlijk een gemeente aanwezig zijn,' zegt Paul du Crocq  van City Marketing. 'De opzet biedt een pracht programma voor een goed doel.  De jeugd heeft voor deze Flashmob vooraf op school geoefend en ook thuis wat gebeurde via filmpjes op Youtube.'

Studenten van de HAS dragen aan de actieWarchild ook hun steentje bij met een zgn. Cantus een uit België overgewaaide traditie van bierdrinken en liedjes  zingen.

foto's © paul kriele, 30 maart 2011 Vrnl: Dorine Bakker, Rik van Schijndel en Rutger de Kort die als 'rechters' een groep studenten aanmoedigden. Deze traditie 'Cantus' is een combinatie van bier drinken en liedjes zingen.

Na de Cantes en de  Flashmob trad de band 'Straf' op.
'Straf' is een band bekend van optredens,' licht woordvoerder en bandleider Paulus Tops toe. Met  7 kapiteins op een zinkend schip. Die benaming is afgeleid van een nummer dat ze zingen en niet van de toestand van optreden,  zegt Paulus lachend. 'Het zijn wel 7 hele eigenwijze mannen vandaar dat zinkend schip. We zijn  naar Den Bosch gekomen, omdat we Warchild een straffe actie vinden.


foto © paul kriele, 30 maart 2011.

Den Bosch was de vierde in de reeks door Radio 538 te bezoeken steden: Rotterdam was op 25 maart de eerste en de finale -op 1 april - is ook weer in Rotterdam. Daar wordt de opbrengst voor het goede doel [geld voor oorlogskinderen] bekend gemaakt.


Terug naar boven