Onthulling plaquette 6e Bossche meester-goudsmid van den Elzen

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-03-2011 | Gewijzigd op: 25-03-2011
Op zaterdag 2 april 2011 onthult wethouder Bert Pauli een bronzen ornament met het logo van de Bossche Gilde van Goudsmeden aan de gevel van Verwersstraat 94, de winkel en het atelier van meester goudsmid Jos van den Elzen.

  Verwersstraat 94, het pandje dat goudsmid Jos van den Elzen sedert 2008 als atelier en winkel in gebruik nam.

foto © paul kriele, 25 maart 2011.

Ter omlijsting van deze ceremonie loopt het Bossche Gilde van Goudsmeden samen met het Vughtse Schuttersgilde St.Barbara-St.Sebastiaan vanaf de Vughterstraat via de Markt naar de Verwerstraat, waar de onthulling plaats vindt. Onderweg geeft het Vughtse Gilde een demonstratie vendelzwaaien.

Een bronzen gevelplaquette met het logo van het Bossche Gilde van goudsmeden markeert de goudsmid die Meester is bij het Bossche gilde, wat voor de consument een aanduiding is van vakmanschap
De stad telt op dit moment 5 door het Gilde erkende Meestergoudsmeden en 1 door het Gilde erkende Uurwerkmaker (Willem van den Berg) en 1 door het Gilde erkende Meestergraveur.

Jos van den Elzen, die op 2 april 2011 van het Bossche Gilde van Goudmseden de titel ontvangt van 'Meester Goudsmid'. De zesde in Den Bosch met dit  keurkmerk van vakmanschap, dat voortaan op de gevel van zijn atelier/winkel op Verwersstraat 94 prijkt [rechts]. foto's © paul kriele, 25 maart 2011.

De site van het Bossche gilde van goudsmeden 
Zie het artikel Edelsmid Jos van den Elzen op Verwersstraat 94 dd. 13 december 2008.