Open dag in Watertoren

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2014 | Gewijzigd op: 13-04-2014
Open dag bij Watertoren

-Lnks boven: Er was een toespraak [hier van een Boeimanager],  een welkom met champagne en Watertorentaart bij de koffie.
-Links:  Links staat een van de nieuwe huurders, een  advocatenkantoor.  

foto's © lucie goossens, 12 april 2014

   
 foto's © lucie goossens, 12 april 2014. Links ruimte op de 5e verdieping en boven een trapportaal met trappenhuis en ervoor het toekomstig restaurant.


BOEi, een non-profit organisatie die zich bezighoudt met herbestemmen van industrieel erfgoed, heeft de Watertorenin 2012  van de gemeente voor € 250.000 gekocht.

Uitzicht op de Graafsewijk.

foto's © lucie goossens, 22 augustus 2013 en 12 april 2014.
In de zomer van vorig jaar werd de toren aan de buitenkant opgeknapt en het houtwerk geschilderd.Bericht van november 2011 Opknappen en herinrichten van Watertoren 
De 126 jaar oude Watertoren op het Hinthamereinde, die onlangs werd verkocht, wordt deels kantoren en op de begane grond en eerste etage komt een lunchroom/restaurant. Voor een nuttiger gebruik zal er ook in het trappenhuis een lift worden aangebracht.

Schets van de nieuwe indeling van de toren. Het gebouw dateert van1885, toen ook de waterleiding in de stad werd aangelegd.
De begane grond en de eerste verdieping zijn bestemd als horeca.  De hoger gelegen etages gaan dienen als kantoor.
foto's © roland brouwer, 10 september 2011.

Obstakel, maar wel een karakteristiek van de Watertoren is het trappenhuis. Voor een praktisch en nuttiger gebruik komt er ook nog een lift in het pand. foto's © roland brouwer, 10 september 2011.

Het gebouw dateert van 1885 toen er ipv pompen die verspreid in de stad stonden, op het Hinthamereinde een toren werd gebouwd. Op de bovenste verdieping werden twee waterreservoirs  geïinstalleerd. Daarvoor werd in  de stad, die toen nog een beperkte omvang had, een waterleidingnet aangelelgd. Door de druk op de hoger gelegen reservoirs stond er ook druk op de kranen in de individuele huizen.


Terug naar boven