Watertoren na restauatie weer zonder onhulsel in beeld

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-08-2013 | Gewijzigd op: 11-03-2018
Bericht:  Watertoren na restauratie en opknappen weer 'uitgekleed' dd. 23 augustus 2013.
De 126 jaar oude Watertoren op het Hinthamereinde, die onlangs werd verkocht, wordt deels kantoren en op de begane grond en eerste etage komt een lunchroom/restaurant. Voor een nuttiger gebruik zal er ook in het trappenhuis een lift worden aangebracht.
>>Zie bericht en foto's restauratie onderaan artikel.

foto's © lucie goossens, 22 augustus 2013. De Watertoren is na de restauratie,  het opknappen en een nieuwe indeling, weer haar omhulsel kwijt.
   
Bericht van september 2011 Watertoren krijgt bestemming kantoor en horeca
De 126 jaar oude Watertoren op het Hinthamereinde, die onlangs werd verkocht, wordt deels kantoren en op de begane grond en eerste etage komt een lunchroom/restaurant. Voor een nuttiger gebruik zal er ook in het trappenhuis een lift worden aangebracht.

Schets van de nieuwe indeling van de toren. Het gebouw dateert van1885, toen ook de waterleiding in de stad werd aangelegd.
De begane grond en de eerste verdieping zijn bestemd als horeca.  De hoger gelegen etages gaan dienen als kantoor.
foto's © roland brouwer, 10 september 2011.

Obstakel, maar wel een karakteristiek van de Watertoren is het trappenhuis. Voor een praktisch en nuttiger gebruik komt er ook nog een lift in het pand. foto's © roland brouwer, 10 september 2011.

Het gebouw dateert van 1885 toen er ipv pompen die verspreid in de stad stonden, op het Hinthamereinde een toren werd gebouwd. Op de bovenste verdieping werden twee waterreservoirs  geïinstalleerd. Daarvoor werd in  de stad, die toen nog een beperkte omvang had, een waterleidingnet aangelelgd. Door de druk op de hoger gelegen reservoirs stond er ook druk op de kranen in de individuele huizen.


Terug naar boven