Tijdelijke bewoners van Zuiderschans onnodig moeten verhuizen

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-09-2017 | Gewijzigd op: 27-09-2017
 Opnieuw klaagt de PvdA over de manier waarop met de tijdelijke bewoners van Zuiderschans werd omgegaan.  Nu blijkt dat het plaats maken door deze tijdelijke bewoners voor 130 internationale studenten helemaal niet -in aantallen- zo nodig is geweest. Er komen slechts 20 van de 130  in Zuiderschans te wonen. Door die inschattingsfout heeft een aantal bewoners voor niets onder hoge druk hun flat moeten verlaten.
Intussen zijn met publieksgeld  de flats opgeknapt maar staan leeg. 'Dat kan niet,' zegt  raadslid Pieter Paul Slikker van de PvdA. Zeker al niet in een tijd van zoveel woning zoekenden. Slikker vraagt de gemeente de leegstaande woningen zo snel mogelijk aan te bieden aan woning zoekenden.

Bericht van 23 juni 2017 Tijdelijke bewoners Zuiderschans te vroeg op straat

Via tijdelijk vastgoedbeheerder GAPPH wonen zestig jongeren in het zorgcentrum Zuiderschans van Van Neynsel. Het betreft tijdelijke huisvesting waardoor –daar zijn de bewoners zich van bewust- het altijd mogelijk is om binnen een maand te moeten verhuizen.

Zuiderschans

foto © paul kriele,  19 sepetember 2012.
..........................................................................

Dat gaat deze komende week dus wel gebeuren. Daarom heeft de PvdA vragen gesteld vanwege het feit dat dat Van Neynsel en Zayaz zomaar ineens zestig jongeren op straat zet, zonder altenatieve huisvesting. 
Vastgoedbeheerder GAPPH heeft op deze korte termijn geen alternatief voor deze jongeren beschikbaar waardoor ze hun onderdak verliezen, in een woningmarkt die onvoldoende perspectief biedt.  

PvdA-raadslid Pieter Paul Slikker wil dat het College met Van Neynsel en Zayaz in gesprek gaat.