Pieter Paul Slikker lijsttrekker van PvdA / afscheid Lissettevd Swaluw

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-11-2017 | Gewijzigd op: 08-11-2017
De 37-jarige Pieter Paul Slikker is tot lijsttrekker van de PvdA voor de verkiezingen van maart 2018 gekozen. Het bestuur moet die functie nog bekrachtigen. 

  De 37-jarige Pieter Paul Slikker
wordt lijsttrekker voor de PvdA
bij de gemeenteraadsverkiezingen
van maart 2018.

...................................................................,
 

Slikker werd door een meerderheid gekozen. Hij liet tegenspeler Lisette van der Swaluw met bijna 30% achter zich. Slikker werkzaam als hoofd Beleid en Campagne bij het landelijk partijbureau van de PvdA, is al drie jaar raadslid.
In een interview met het BD zegt Slikker : '
Ik koos voor het lijsttrekkerschap omdat de stad conservatief en kleinburgerlijk wordt bestuurd. Het College  B&W is te veel voor zichzelf bezig en niet voor de stad. Je mag er gerust trots op zijn dat we tot de gemeente behoren met de laagste lasten. Maar de PvdA ziet graag dat we ook op lijstjes scoren die gaan over woningzoekenden en armoede onder kinderen.'

Lisette van der Swaluw, die zich met onmiddelijke ingang terugtrekt als raadslid en fractieleider [van PvdA] wordt door Pieter Paul Slikker als fractieleider opgevolgd.


Op facebook plaatste  Lisette vander Swaluw een dankwoordje

Lisette van der Swaluw, die
sedert najaar 2013 fractieleider
werd, stapt op uit de gemeenteraad.

.....................................................................
 


Facebook bericht: Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de apps, berichten, mails en vooral voor de mooie en warme woorden in reactie op mijn vertrek uit de gemeenteraad. Ik ben met veel plezier en passie fractievoorzitter en raadslid geweest en kijk ‘sans rancune’ terug op prachtige jaren. Ik vind ik twee kapiteins op een schip geen goede formule. Vandaar dat ik terug treed en alle ruimte geef aan mijn opvolger Pieter Paul Slikker. Ik wens hem veel succes en hoop op een mooie verkiezingsuitslag voor de Bossche PvdA


Zie ook bericht dd. 5 september 2017: ' Pieter Paul Slikker ambieert lijsttrekkerschap van PvdA.'
 Terug naar boven