Frans Timmermans op PvdA-congres haalt uit naar Trump

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-01-2019 | Gewijzigd op: 19-01-2019

Euro commissaris Frans Timmermans heeft op het PvdA-congres in het Congrescentrum1931 fel uitgehaald naar de Amerikaanse president Donald Trump. ,,Hoe dom kun je zijn’', vroeg de lijsttrekker van de sociaaldemocraten bij de komende Europese verkiezingen zich af, verwijzend naar het staatshoofd van de Verenigde Staten.

Trump is de eerste Amerikaanse president in de naoorlogse geschiedenis die oprecht schijnt te denken dat een verdeeld en zwak Europa beter voor de Verenigde Staten is dan een verenigd en sterk Europa, aldus Timmermans. ,,In die zin heeft hij dezelfde agenda als de Russische president: wij worden er beter van als de Europeanen zwak en verdeeld zijn. Ik geloof niet in dat soort tegenstellingen.’’

Timmermans benadrukte de noodzaak van Europese samenwerking om problemen te kunnen aanpakken, van klimaatverandering en immigratie en de ‘uitdagingen’ uit onder meer de VS, Rusland en China.
Bron: ANP
vlnr: Frans Timmermans,  de Duitse politica en SPD -lid
van de Bondsdag Andrea Nahles en Lodewijk Asscher.
......................................................................................................

Bericht van 15 januari 2019 PvdA-congres in Bossche Congrescentrum 1931
Op het PvdA-congres op zaterdag 19 januari 2019 in het Congrescentrum1931 komt ook fractievoorzitter en lid Tweede Kamer Lodewijk Asscher en voorheen Tweede Kamerlid en vakbondsleider Mei Li Vos en Provinciale Statenlid Stijn Smeulders.
Speciale gast zaterdag morgen is Euro-commissaris Frans Timmermans.  Timmermans is beoogd voorzitter van de EU.