PvdA Den Bosch roept gynaecoloog Mieke Kerkhof uit tot Powervrouw

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-03-2020  
Schrijfster, gynaecoloog JBZ
Powervrouw van Den Bosch.


foto © jeroen boschziekenhuis maart 2020
 

De Partij van de Arbeid in Den Bosch roept schrijfster en gynaecoloog Mieke Kerkhof uit tot Powervrouw van Den Bosch. “Mieke is sinds 1998 gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en met haar professionaliteit en warme persoonlijkheid heeft ze vrouwen geholpen bij de mooiste, maar ook tijdens de verdrietigste momenten in hun leven”, zegt Femke Hoekstra, voorzitter van PvdA Den Bosch, over de keuze.
Degene die Mieke Kerkhof nomineerde zei: “Ik herinner me haar opgewekte: ‘Altijd blijven mee-dokteren!’ uit de tijd dat wij bij haar kwamen toen we tig jaar fertiliteitsbehandelingen ondergingen. Ze maakte voor mij haar uitspraak ‘Ik geloof heilig in een gelijkwaardige (lees: niet arrogante) en vriendelijke benadering’ meer dan waar.” “Ik vind het belangrijk om een vrouw als totaliteit te zien. Ik ben geïnteresseerd in haar omgeving en achtergrond, omdat het naar mijn inzien helpt om de klachten goed boven water te krijgen en te verhelpen. Ik geloof heilig in een gelijkwaardige (lees: niet arrogante) en vriendelijke benadering”, zegt Mieke Kerkhof zelf op de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis over haar werk.

Femke gaat bij haar langs om haar namens de Bossche afdeling van de PvdA in het zonnetje te zetten. De voorzitter wil bovendien iedereen bedanken die een vrouw genomineerd heeft. Dat zijn ook allemaal powervrouwen, waar we als PvdA Den Bosch trots op mogen zijn.