Bezoek PvdA aan Boschveld, Wouter is ziek.....

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-02-2010 | Gewijzigd op: 15-02-2012
Het aangekondigde bezoek van het landelijke PvdA-team vandaag maandag 1 februari 2010 aan Boschveld, moest het zonder de zieke Wouter Bos doen. Het gezelschap, dat onder leiding stond van Mei Li Vos, werd verwelkomd door o.a. wethouder Rodney Weterings en afgevaardigden uit de wijk, onder wie de voorzitter van de Winkeliersvereniging en wat ouderen die een toelichting gaven over de aanstaande renovaties. Mei Li Vos deelde voor de oudste in de wijk bloemen uit. Daarna  kreeg zij uitleg over het reilen en zeilen in de wijk en een demonstratie van een jeugdig fietsreparatieclubje waaraan ze zelf ook even deelnam. 

Komt- ie wel of komt-ie niet...? Nee dus.. Geen welkom voor Wouter Bos.,..
Achter het meisje met de rode paraplu [Lente van de Pol] Pierre Don [r] naast oud-minister van Defensie Bram Stemerdink.

 foto's © marc venrooij, 1 februari 2010.
Namens Wouter Bos, bloemen voor de oudste bewoners van Boschveld. Op de foto rechts: mevrouw Chambonée. De voorzitter van de winkeliersvereniging en eigenaar van de Budo-en fitnesshop Ton van der Heijden geeft zijn visie op het leven in de wijk.

Boven: De oudsten in de wijk vertellen over hun ervaringen in Boschveld.
Rechts boven: 'Zelf je fiets leren maken' aan dit project doen kinderen en vandaag ook even Mei Li Vos mee...
Dit  project 'De Dromedaris' wordt geleid door Willem van Engelen enTon Joore.
Rechts: En bij een afscheid in de sneeuw ook nog wat strooifolders voor het thuisfront...

foto's © marc venrooij, 1 februari 2010.

Opbouwwerker Ton Joore vertelt over deze dag die '.. we hadden ingezet op goeie dingen in Boschveld  en ook dat we leuke dingen wilden laten zien.' Jooren wijst op een demonstratie van de fietsreparatieclub De Dromedaris, en moeders die hapjes maakten en geeft aan dat er tevredenheid heerst over de renovatie van bijv. het winkelcentrum.

Er is bijv. in Boschveld ook een ontmoeting met moeders van allochtone en autochtonen die over hun ervaringen praten  en de Boschveld Boys die getraind worden door  coach Harvey van Divers, zo praat Joore door.
Het gezelschap deed ook even de Bosche Brede School aan die straks wijkcentrum wordt. Daar vertelde Peter Nouws nog eens over het nieuwe concept 'Brede Bossche School' in Boschveld.
Marike Smeets gaf een toelichting over de aanpak van de herstucturering in Boschveld.

Joore ziet het Kamerlid voor de PvdA Mei Li Vos als '...een coming star, iemand die tijdens dit bezoek goed analyseert en toont dat ze ervaring heeft om met mensen te praten.'


Terug naar boven