Verkadefabriek: Presentatie PvdA verkiezingslijst

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-09-2006 | Gewijzigd op: 15-02-2012
Donderdag 21 september 2006 werd- enigszins onverwacht -in de Bossche Verkadefabriek de kandidaten gepresenteerd die op de verkiezningslijst staan van de PvdA voor de komende verkiezingen. Onder hen ook de Bosschenaar Erdinç Saçan.
Voor de Bossche Partij van de Arbeid was het een leuke verrassing dat Wouter Bos en zijn 80 Tweede Kamerkandidaten naar de Verkadefabriek kwamen om de lijst te presenteren. In allerijl was de locale fractie via een mailtje uitgenodigd.
De 28-jarige Erdinç Saçan, Bosschenaar en statenlid, toonde zich verheugd met zijn 53ste plaats. Hij had zijn kandidaatstelling goed geheim weten te houden. 
Inke Katoen, gemeenteraadslid, complimenteerde Jeltje van Nieuwenhoven over de samenstelling van de lijst. Goed gedaan zei ze tegen mevrouw Van Nieuwenhoven: 'Net zoveel mannen als vrouwen en de evenredigheid is prima multi-culti'.  Ook veel leuke 'vrouwen met lef'. Op de tweede plaats Nebahat Albayrak. 

Bossche belangstelling voor de PvdA-lijst [met Tonny van der Meulen [BD]. Verder de bestuursleden van de afdeling: Peter van der Sanden, Bouchra El Alaoui en Jeroen van Bockel en in het midden wethouder Rodney Weterings Links: Wouter Bos en rechts Jeltje van Nieuwenhoven en haar opvolgers.
Boven: De 28-jarige Erdinç Saçan, Bosschenaar en statenlid,
PvdA
Recjhts boven: Nebahat
Albayrak, tweedeop de lijst.
Rechts: PvdA- vrouwen: Saskia Laaper-ter Stege [Eindhoven] [ 46], Chantal Gill'ard [20], Inke en Yvette Ypelaar [Waalwijk].


foto's © inke katoen, 21 september 2006

Presentatie PvdA-lijst in Den Bosch [bericht dd. 22 september 2006.
Vanmorgen werd in de Verkadefabriek -ook nog eens onverwacht voor de locale fractie- de landelijke verkiezingslijst van de PvdA gepresenteerd. Die was tot voor woensdagavond nog geheim. Nu kennen we niet eens de namen, laat staan de achtergonden van deze kandidaten en weten niet exact of er 'Bossche /Brabantse kandidaten tussen zitten. 
De bijeenkomst begon met een flinke kus tussen Wouter Bos en Jeltje van Nieuwenhoven, alsof er niets was gebeurd en alles koek en ei was. Blijkbaar had Jeltje van Nieuwenhoven -net voor haar vertrek- toch haar invloed weten uit te oefenen op de samenstelling van de lijst. Ingewijden vertelden dat Wouter Bos met zijn kandidaten wat had moeten inschikken*. Wouter Bos staat op nummer 1. en al op de 2e plaats staat Nebahat Albayrak. Er komen overigens nog tien namen van allochtonen op de lijst voor. Onder hen valt ons Erdinç Saçan op, die bekendheid genoot als voorzitter van de Bossche Turkse jongerenorganisatie Diyalog. 
Op 1 oktober 2006 moet het PvdA-congres de lijst nog goedkeuren. -/ © paul kriele, www.bastion- oranje./nl
 


Terug naar boven