In SM's: Start jubileumjaar PvdA met uitgave boekje

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-04-2011 | Gewijzigd op: 15-02-2012
Bij gelegenheid van 65 jaar PvdA 's-Hertogenbosch kwamen zaterdagmiddag 9 april 2011 in het SM's [oud-] PvdA-coryfeën bij elkaar om met elkaar te discussiëren en het boekje 'Politiek is niet voor bange mensen' in ontvangst te nemen.
Muzikaal intermezzo gaven Sjef Marcelis, bekend van de Politieke Klets en troubadour 'De Rooie bal'.
De bijeenkomst was tevens de feestelijke opening van het lustrumjaar onder het motto: 'In het heden vanuit het verleden naar de toekomst.'

Zaterdag 9 april 2011 werd bij gelegenheid van 65 jaar PvdA  's-Hertogenbosch in het SM's een reünie gehouden rond Bossche [oud-] PvdA-coryfeëen.
 
De wethouders: vlnr.:
Paul Kagie, Kees Tetteroo, Hans Dona, Ton Lensen,
Joke van der Beek. en journaliste/raadslid Lisette van der Swaluw, Ruud Rottier, Rodney Weterings, Ely de Jonge en Geert Snijders. Niet de op de foto's Hans van Beers
.
foto's © roland brouwer, 9 apirl 2011.

Jacques van der Bijl, oud-raadslid, is de auteur van het lustrumboekje waarin interviews zijn opgenomen met de nog levende [oud-] wethouders. Rodney Weterings, actueel wethouder, nam het eerste exemplaar in ontvangst.
Fotograaf Leon van den Akker verzorgde de begeleidende portretten. De in 1996 overleden eerste PvdA-wethouder Jan  van Heijkoop werd tijdens de bijeenkomst [en ook in het boekje] gememoreerd.
Parallel aan de ceremonie liep de expositie 'On the othe rside of twilight' van Ellen Kooi en Astrid Kruse.

Overigens is het een traditie dat eens in het jaar een dergelijke bijeenkomst wordt gehouden. Ook tijdens het Theaterfestival Boulevard zien de PvdA-ers elkaar tijdens een diner in een van de etablissementen op de Parade. 

. -Boven: Overhandiging van het eerste exemplaar 'Politiek is niet voor bange mensen'  van auteur Jacques van der Bijl aan wethouder Rodney Weterings.
-Links bovenn: Fractievoorzitter Hermie van Ommeren.
-Links: Paul Kagie, stopte in 1996 en begon in 1997  'Leefbaar'. Hier leest hij voor uit eigen hoofdstuk
.

foto's © roland brouwer, 9 april 2011.

Er werd toespraken gehouden raadslid, Lisette van der Swaluw nam interviews af en er werd ook gepraat over het heden en verleden van de 65-jarige partij. Oud-journaliste en communicatie-adviseur bij de KvK Lisette van der Swaluw ondervroeg de [oud-] wethouders bijvoorbeeld: 'Stel dat je nu wethouder bent, wat zou je dan doen om Den Bosch te verbeteren?' Variërende antwoorden over indelen van wijken, sport, en midden en klein bedrijf werden hen voorgelegd. .
Fractievoorzitter Hermie van Ommeren deed een slottoespraak.

Aan Wethouder Wetering werd tijdens de overhandiging van het boekje gevraagd of hij, als de PvdA 75 jaar bestaat, ook een dergelijk boekje zou willen maken..?   Er volgde gelach en een volmondig 'Ja'.

Terug naar boven