PvdA-campagne - laatste fase- in Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-08-2012 | Gewijzigd op: 07-08-2012
Aanvullend bericht van 7 augustus 2012
Op die bewuste zaterdag 11 augustus zullen  Diederik Samson en Boulevard-directeur Geert Overdam elkaar tegen 18.00 uur ontmoeten op het festivalterrein van de Boulevard op de Parade. Daar gaan zij in gesprek over de bezuinigingen op de cultuursector en het theaterfestival in het bijzonder. Ronald Plasterk zal later op de avond (20.15 uur) meedoen aan de Nieuwsquiz van het Brabants Dagblad, die gepresenteerd wordt door cabaretier Patrick Nederkoorn.

bericht van  1 augustus 2012 PvdA-campagne in Den Bosch
Met onder meer een debat en een actie voor het Jeugdsportfonds op het Kerkplein in Den Bosch trapt de PvdA op zaterdag 11 augustus 2012 de laatste fase van de verkiezingscampagne af. Aanwezig zijn onder anderen PvdA-leider Diederik Samson, voorzitter Hans Spekman en kandidaat-Kamerleden als Jetta Klijnsma en Attje Kuiken.

De verkiezingskaravaan arriveert om circa 15.30 uur met een dubbeldekker op het Burgemeester Loeffplein, vanwaar het gezelschap richting Kerkplein gaat, om daar om 16.00 uur een debat te starten  onder het motto ‘Wat bezielt je’. 
Na een korte inleiding door wethouder Jeroen Weyers zal onder meer Diederik Samson met het publiek in discussie gaan over thema’s als werkgelegenheid en onderwijs.

'de kathedralen'
De PvdA-leider zal bovendien een symbolisch voorwerp achterlaten in één van de WIJKathedralen. Aan deze creaties van theatermaakster Rachel Zweije, beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk en social designer Imke van Hillen kunnen mensen iets dierbaars toevoegen.

Na het debat is op het Kerkpleintje een fietsactie voor het Jeugdsportfonds. Diverse PvdA-kandidaten voor de Tweede Kamer gaan in de race met het publiek om geld in te zamelen voor het Jeugdsportfonds. Dit fonds geeft kinderen van ouders met beperkte financiële middelen kansen om te sporten.