PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom tussen Bossche kiezers

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-08-2012 | Gewijzigd op: 12-08-2012
Als het aan Diederik Samsom ligt, wordt de helft van de bezuinigingen van het Fonds Podiumkunsten geschrapt. Dat statement maakte de PvdA-leider zaterdag 9 augustus 2012 tijdens de aftrap van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Samsom was te zien bij het station, in de Arena en in de Kerkstraat, waar hij festivaldirecteur Geert Overdam sprak.

De PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom in de Kerkstraat in gesprek met Bossche kiezers.

Tijdens de korte ontmoeting met Overdam liet Samsom doorschemeren het oneens te zijn met de Rijksbezuinigingen op cultuur. Theaterfestival Boulevard loopt € 300.000 euro aan subsidie mis.
'Culturele instellingen zijn onevenredig hard getroffen. Ik vind dat de bezuinigingen voor de helft moeten worden terug gedraaid,' aldus Samsom, die zich verzette tegen de afbraak van sociale voorzieningen, ‘wegwerp’-werknemers en de houding ten aanzien van vluchtelingen in ons land. Hij pleitte onder meer voor het afschaffen van de overdrachtsbelasting voor starters, meer bewegingsvrijheid voor dak- en thuislozen en meer aandacht voor het technisch onderwijs. 

Samsom was in het gezelschap van o.a.  PvdA-voorzitter Hans Spekman en (kandidaat) Kamerleden Ronald Plasterk, Jetta Klijnsma, Attje Kuiken en Lea Bouwmeester.
De PvdA-top kreeg een warm onthaal. De caravaan werd begeleid door opzwepende muziek en omgeven door tientallen PvdA’ers. Onderweg werden ruim 1500 rozen uitgedeeld.
Het bezoek aan Den Bosch werd afgesloten met een fietsactie voor het Jeugdsportfonds. Diverse PvdA-kandidaten voor de Tweede Kamer gingen in de race met het publiek om geld in te zamelen voor het Jeugdsportfonds. Uiteindelijk kon een cheque van ruim 5000 euro worden overhandigd.