Lezing van Hoffman over Jeroen Bosch overboekt

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-11-2006 De lezing die Ed Hoffman ['Tuin der Lusten'] vandaag in de Verkadefabriek hield trok zoveel bezoekers dat de Boschboom voor een fait à compli kwam te staan. Enige tientallen belangstellenden, met name niet - leden van de Boschboom - moesten teleurgesteld naar huis terugkeren, omdat er niet voldoende plaatsen beschikbaar waren.

D de zaal waar mensen op hun hurken op de voorste rij konden aanschuivenOp de voorste rij o.a. Jan van der Ven en de heer Van Dijk en daarachter Nort Lammers -oud-voorzitter van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, die ook zijn biezen pakte.
Ed Hoffman.
foto's © paul kriele, 14 november 2006.
 

De lezing door Ed Hoffman was zo populair dat de kleinere zaal van 100 plaatsen geen soelaas bood. Vervolgens moest naar een grotere zaal van 150 mensen worden uitgeweken. Ook die zaal bleek niet groot genoeg zodat een tiental personen moest worden teleurgesteld. De leden van de Boschboomn, die bovendien hadden ingeschreven, kregen voorrang. Daarmee was de zaal vol. 
De Boschboom organiseert op 16 januari 2007 een tweede avond met Hoffman die een voordracht houdt over het drieluik 'De Tuin der Lusten'.

-Voorzitter Rudie van Eekert zegt na ruggespraak aan Bastion Oranje, dat de Boschboom de formule gaat bestuderen, zodat een herhaling van vandaag uitblijft. Van degenen voor wie in de Verkadefabriek vandaag geen plek was, zijn de namen genoteerd. Zij krijgen een bericht als er een herhaling volgt van de lezing van Ed Hoffman. Degenen die teleurgesteld naar huis moesten terugkeren krijgen bij voorrang toegang tot de filmvertoning 'La Locca', die aansluit bij het verhaal over Philips II.