VOC-historie op Boschboomdiner met studenten KW1-College

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-11-2013 | Gewijzigd op: 14-11-2013
Het jaarlijks Boschboomdiner stond in het teken van de VOC. Studenten van de theateropleiding [evenementen] brachten de sfeer van de Oost-Indische Compagine terug met schepen, verklede matrozen en oude scheepsverhalen. Dat speelde zich af in het restaurant van het Koning Willem I-College die vroeger de officiersmensa van de Willem I kazerne was.
In een daarop afgestemde gedecoreerde zaal met vlaggen, visnetten en een scheepsmast dineerden 90 gasten, leden van de Boschboom en tafelgenoten, die speciaal voor dit diner ingetekend hadden.

Scheepssferen [tijd van de VOC] in de  vroegere officiersmensa van het KW1-College. foto's © paul kriele, 14 november 2013.

Het menu was afgestemd op de VOC-tijd. De, uiteraard ook door studenten van de horeca-opleiding geserveerde gerechten, bestond uit een Friese salade met eigenheimers, uitgebakken spek en vlokken komijnenkaas. Het hoofdgerecht was een gegrilde peperbiefstuk overgoten met VOC-specerijencrême, zoete bataat, schorsenerenchips en gewekte groenten. De afronding van dit smaakvolle menu, dat met klasse werd opgediend,  was een toetje met gebrande vanillepudding [crême brulé] met boerenjongens  en een kletskop..

De stijlvolle bediening van deze avond studenten tweede jaars horecaopleiding KW1 College. De keukenbrigade ook van de horecaopleiding olv docent Herbert.
foto's © paul kriele, 14 november 2013.
 
Tussendoor vertelden studenten van de theateropleiding, Noor ten Hagen en Jenske Kopomans een perfect voorgedragen verhaal over het schip dat, ondanks protesten van de bootsman, de schipper en de stuurman toch op eerste Paadag tegen de storm in, uitvoer . Deze' Vliegende Hollander' moest en zou van de kapitein volle zee kiezen. Het  kreeg door zijn geheimzinnige bemanning en uitmonstering, tot voorbij de Kaap de Goede Hoop, bekendheid als spookschip.
 
-Boven: Vier studenten van de theateropleiding voeren een VOC-act op.
-Rechts boven: Jenske Koopmans en Noor ten Hagen [onder] declameerden op een proffesionele wijze een VOC-verhaal, waarin 'De Vliegende Hollander' het middelpunt was.

foto's © paul kriele,14 november 2013.Noor en Jenske voerden samen met Arjan van Berkel en Wieke Derks even later, tussen hoofdgerecht en het toetje in,  een dansact op met 'schipperstaal' en 'scheepsbeelden'.

Na afloop kregen de gasten een herinnering [aangespoelde fles met het menu erin] mee. Het werd hen  aangeboden door studenten van de theateropleiding

foto's © paul kriele , 14 november 2013.
Op deze foto, waar de studenten van de drie opleidingen met een applaus voor hun werk en inzet worden beloond, zit rechts onder Wiet van Gent, die met Jeanine van de Kamp [Boschboombestuursleden] dit diner hebben opgezet.

Na afloop was er koffie,  waarbij voorzitter Vincent Verstappen van de Boschboom alle medewerkenden dankte en voor hen een hartelijk applaus vroeg. Het leek wel een praktijkles, aldus de voorzitter, die ook voor docent Herbert Bos [keukenbrigade en bediening] een aandenken had. Aan  de studenten van de theateropleiding gaf  Verstappen ook een aardigheidje mee.
Ook de twee begeleidende docenten [afdeling marketing] Serge van Sassen en Marjolein Hutting werden in het dankwoord van Verstappen speciaal genoemd.

De muziek tijdens de inloop en de borrel werd verzorgd door Patricia Biermans en Jeroen van de Boom.

foto © paul kriele, 14 november 2013.
 
Terug naar boven