22 mei: Groene Deltadag

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-05-2011 | Gewijzigd op: 05-05-2011
Zondag 22 mei  is er om Den Bosch een Groene Deltadag. Dat betekent kennis maken met opgeknapte natuurgebieden.
Niet alleen natuurliefhebbers komen die dag aan hun trekken, ook liefhebbers [jong en volwassenen] met belangstelling voor kunst, spel en regiofood komen aan hun trekken..

Er zijn wandel-, speur-, ontdek- en roverstochten, schilder-, meditatie- en fotografieworkshops en vele andere activiteiten in maar liefst vijf natuurgebieden: de Maasuiterwaarden, de Diezemonding, de Moerputten, de Hooge Heide en het Meer van Engelen. 
De parkeermogelijkheden voor de auto zijn op sommige locaties erg beperkt, aante bevelen is met de fiets te komen.
Voor programma Deltadag
Voor de pagina De Groene Delta:www.degrotegroenedeltadag.nl.

Over De Groene Delta
Het groene gebied in en rondom ’s-Hertogenbosch is een stuk mooier worden. Ruim twintig locaties kregen en krijgen onder de noemer De Groene Delta een opknapbeurt. Er komen nieuwe natuurgebieden, poelen en houtwallen bij. Er komen wandel- en fietspaden. Ook cultuurhistorisch waardevolle bruggen, dijken en sluisjes worden hersteld. Van al die maatregelen profiteren planten, dieren én mensen.

De Groene Delta is een onderdeel van de herinrichting van het Noordbrabantse platteland. Het is een samenwerkingsverband van Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie, Gemeente ’s-Hertogenbosch, Gemeente Heusden, Gemeente Sint-Michielsgestel, Gemeente Vught, Provincie Noord-Brabant, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Waterschap Aa en Maas, Waterschap De Dommel en ZLTO.