Evenementen rond opening houten [ophaal-] Meerwijkbrug

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-05-2012 Zaterdag 2 juni 2012 wordt de Meerwijkse Brug in de Diezemonding officieel geopend. De brug, gelegen over de Oude Dieze bij kasteel Meerwijk, verbindt de Henriëttewaard met de Dieskant. Hierdoor kunnen wandelaars en fietsers makkelijker van het ene naar het andere natuurgebied komen.
Aan deze opening [12.30 uur] draagt muziekvereniging T.O.G. Engelen haar steentje bij.

De Diezemonding met aan weerszijden een natuurgebied rechts de Henriëttewaard en links de Dieskant .
foto © paul kriele,  24 februari 2010.
De houten ophaalbrug die op het landgoed van Kasteel Meerwijk is aangelegd. Defensie kan tbv haar voertuigen de brug met de hand bedienen.
De brug  is ook een schakel in de route linie 1629.

Houten ophaalbrug
De houten ophaalbrug  is op het landgoed van Kasteel Meerwijk aangelegd. Defensie kan tbv haar voertuigen de brug met de hand bedienen.
De brug is ook een schakel in de route linie 1629.
Zie ook aritkel  van 22 april 2012 met foto's en de aankondiging van de opening

Wandeltochten
[vertrekpunt niet per auto bereikbaar !]
Op die zaterdag kunnen liefhebbers een wandeltocht door de Diezemonding maken. 'De Groene Vesting' en Natuurmonumenten organiseren rondleidingen op fort Crèvecoeur. Waterschap Aa en Maas laat zien hoe de nieuwe vispassage bij de Spuisluis werkt. Defensie zet de deelnemers met een speciale boot over van de vispassage naar de Meerwijkse Brug.
Gratis parkeren bij café Treurenburg tot 16.00 uur.
Vispassage Crevècoeur
De nieuwe vispassage bestaat uit grote plateaus in het water die de vissen uit de Maas kunnen gebruiken om zich stroomopwaarts te begeven. Ook is er een visteller geïnstalleerd die niet alleen de vissen telt, maar ze ook op grootte rangschikt.
De Groene Delta
De Meerwijkse Brug is een project van 'De Groene Delta' met als doel samen met andere partijen de natuur, cultuurhistorie en recreatie rond de stad te versterken.