Medio mei: Schilderfestival in Verwersstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-05-2011 | Gewijzigd op: 10-05-2011
Wethouder Rodney Weterings opent op 15 mei 2011 de eerste editie van het Schilderfestival. Dat is een kleinschalige kunstmanifestatie, met enkele interessante ingrediënten.
 Initiatiefnemer, de uit Engelen afkomstige Rob Jacobs, heeft behalve een expositie, een veiling, open lucht workshops, ook 'Nominatie Awards' opgezet.
Het speelt zich om en nabij Galerie JASS op Verwersstraat 82a af. Maar ook de Muzerije haakt in op dit festival. zie hieronder.

 De banier van het aanstaand Schilderfestival, dat van 15  t/m 22 mei 2011 in de Verwersstraat plaatsvindt. 
Links bij de pijl zit galerie JASS van kunstenaar/initiatiefnemer Rob Jacobs.

foto © paul kriele, 9 mei 2011.
 

Voor meer info zie de site schilderfestival.

Activiteiten van De Muzerije
Op maandag 16 mei geeft Trude Verboom  tijdens de Week voor de Amateurkunst een openbare les 'theater' voor mensen met een lichamelijke of licht verstandelijke beperking. Daar komen ter sprake: Wat is theater? Wat is ‘doen alsof’ en hoe doe je dat? Hoe kom je tot een verhaal, hoe maak je een scène en hoe verbeter je die?


Het Schilderfestival organiseert op 16 mei met docent Evalore Beukersen een (schilder)workshop voor mensen met een beperking. De deelnemers gaan als echte kunstenaars aan de slag: in de serre staan schildersezels, doeken, kwasten en verf klaar. Het thema is ‘buiten’ en in de serre kun je goed naar buiten kijken. Wat is er allemaal te zien? De straat met mensen, huizen, een brug, maar ook bloemen en bomen. Genoeg inspiratie voor een kunstwerk! Je leert goed te kijken en krijgt uitgelegd hoe je mooie kleuren kunt maken voor in je schilderij. Iets voor jou?