Bossche Palet betrekt ook de jeugd bij Schilderdag

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-06-2011 | Gewijzigd op: 06-06-2011
Het jaarlijks open lucht schilderevenement, dat het Bossche Palet dit keer op zondag 5 juni 2011 had georganiseerd, trok wederom een negentig belangstellenden. Nieuw was op deze editie de jeugd, die apart kon meedingen naar het beste schilderstuk. Daar was de deelname 6 veel belovende kunstenaars, allen van het Jeroen Bosch College.

Meest in het oog vallende objecten waren naast de markt en de Sint Jan, de Uilenburg.
Na afloop werden de gemaakte schilderdoeken in de Lepelstraat  bij de doorgang van de voormalige ABN/AMRO-bank geëxposeerd.
De BAS-prijs van  € 100  ging naar Diny Lamers uit Boxmeer voor haar geabstraheerde impressie van een doorkijk in de Uilenburg.
Verder zijn er drie aanmoedigingsprijzen gegaan naar: Annie Amesz uit Rosmalen en Eva Sanders uit Nuenen, en de heer A. Thijssen uit Nuenen.
De Jeugdprijs ging naar Laura de Valk voor haar knap uitgevoerde perspectief tekening van een Bosch straatje.


Fragment van de expositie met jeugdinzendingen. Meest geliefd stadsdeel was de Uilenburg met zijn feërieke straatjes. Op de foto de Korenbrugstraat.
-Boven: Deel van de expo onder de ABN/AMRObank.
-Rechts boven: Een van de meeste geschilderde em gefotograffeerde pandjes in de Molenstraat. [toegang tot een voormalige schuilkerk].Dat  maakster van dit schilderij A Amesz -kreeg de aanmoedigingsrijs.
-Rechts: Schilderij van Marleen Reverboel, wederom de Uilenburg.
foto's © roland brouwer, 5 juni 2011.