Bossche schildersdag

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-06-2007 Zondag 3 juni 2007 wemelde het in de binnenstad van verwoede schilders. Tientallen amateurs zochten er een plekje om iets van het historisch decor van de stad vast te leggen. 

-Boven en rechts: Plekjes zoals in de Uilenburg zijn altijd erg geliefd.
-Rechts boven: Origineel was de keuze van Marie Thérèse Bremmers om als locatie het stadhuisbordes  te nemen.
 

foto's © paul kriele, 3 juni 2007.
 

De Uilenburg en de Sint Jan zijn altijd geliefde onderwerpen tijdens de traditionele schidlersdag van het Bossche Palet.. Dit keer had Marie-Thérèse [Spijkers-]Bremmers beslag gelegd op het stadhuisbordes. Ze is een Bossche maar verhuisde 13 jaar geleden met haar man [Spijkers] naar Kerkdriel. Daar is de beeldend kunstenaar, behalve een druk bezette huismoeder, ook actief in het schildersvak. Voor haa rman en is ze een multi-tasking echtgenote, die echt overal mee bezig kan zijn.
Marie- Thérèse, die zich toelegt op zowel olieverf als etsen, maakt stillevens en stadsgezichten. Daarnaast geeft zij ook workshops. Op 3 juni 2007 schilderde ze, heel kleurrijk en met een eigen expressie, het standbeeld van Jeroen Bosch. ' Over deze beroemde schilder heb ik indertijd, als leerling van de MMS in Boxtel, nog een scriptie gemaakt,' zegt de Bossche lachend. 'Ik keek al jaren uit naar die schildersdag. Eindelijk is het er dit keer van gekomen.'

Zie ook www.art-bremmers.tk