Een drone voor winnares Wiskerke van BHIC-prijsvraag

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-10-2015 | Gewijzigd op: 15-10-2015
Elvira Wiskerke-Groot uit Cuijk raadde op tien pagina's na het aantal bladzijdes [5068] van de drie tentoongestelde boeken in het Rijksarchief [BHIC]. Die waren tijdens Open Monumentendag t/m Maritiem in de Citadel tentoongesteld. Aan die wedstrijd was als hoofdprijs een drone verbonden. Negen winnaars zijn door loting de gelukkigen met het boek 'In Brabant daar brandt nog licht’, de geschiedenis van Brabant in stripvorm.
En nog eens zes winnaars zijn met hun partner uitgenodigd voor een ‘meet & greet’ met televisie-wandelaar René Bastiaanse, directeur van het BHIC.

-Links: Het resolutieboek dat 5038 pagina's telt..
-Onder: De hoofdprijs een drone.

De Cijkse Elvira ontving donderdagmiddag 15 oktober 2015  van Christian van der Ven, hoofd digitale studiezaal, de door haar gewonnen prijs. Elvira daarover: “Wij hebben genoten van een gezellige dag Maritiem en dit is natuurlijk helemaal leuk om de eerste prijs te winnen!”
Honderden bezoekers van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in ’s-Hertogenbosch kwamen in de dagen van Open Monumentendag t/m Maritiem ’s-Hertogenbosch naar de Citadel en bogen zich over die prangende vraag.
563 van hen hebben meegedaan aan de prijsvraag. Het laagst geschatte aantal bladzijdes was 211, het hoogst geschatte aantal maar liefst 3.982.543.