Jan Bastiaansen zet na vertrek Brabantse website op

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-10-2020 | Gewijzigd op: 14-10-2020

Brabantse website
Bij zijn afscheid zette Jan Bastiaanse een website over Brabant op getiteld 'In Brabant staat een huis'.Daar komen tal van typihsch bedrijven langs, zoals de Bredase snoep -en bierindustrie, maar ook Tilburgse weverijen en wolfabrieken, conservenfabvrieken en de Bossche kruidenier De Gruyter. Noem maar op. Ook bevat de site tal van reacties en inkijkjes in Brabantse keukens. De site wordt regelmatig aangevuld met nieuwe verhalen.
Nieuwe directeur
Jan Kriek is benoemd tot nieuwe directeur van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). De 58-jarige Kriek volgt met ingang van 16 maart 2020 René Bastiaanse op, die  op 1 april 2020 cmet pensioen gaat.
Pieter van Geel, [bestuursvoorzitter van BHIC]: “Wij hebben binnen het BHIC een mooie traditie om naast gedegen archiefwerk ook veel energie te steken in het dichtbij  brengen van de de Brabander. Jan Kriek past prima in dat beeld en profiel."

 
Algemeen directeur van het
BHIC, René Bastiaansen, die op 1 april 2020 met pensioen ging, werd opgevolgd door Jan Kriek.

........................................................
 

Jan Kriek, die in 1986 afstudeerde aan de School voor Journalistiek, heeft zijn sporen in de regionale en landelijke media ruimschoots verdiend. Als mediaprofessional heeft hij ruime leidinggevende ervaring, onder andere als communicatiemanager en als hoofd- en eindredacteur bij diverse regionale en landelijke actualiteitenrubrieken. Zo was hij van 2002-2005 hoofdredacteur van Omroep Brabant en was hij vanaf 2005 als hoofdredacteur Netwerk verantwoordelijk voor de dagelijkse actualiteitenrubriek van KRO, NCRV en EO. Van 2007 tot 2016 was hij hoofdredacteur EenVandaag bij AVROTROS en gaf hij leiding aan het team van de radio- en tv-redactie. Daarnaast is Kriek bij diverse bestuurs- en adviescommissies actief. Zo geeft hij media-adviezen, beoordeelt hij journalistieke opleidingen en ontwikkelt hij nieuwe formats. Voorts beschikt hij over een breed netwerk, ook in Brabant.