Gemeente heeft problemen met verkoop huurwoningen door Vestia

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-05-2014 | Gewijzigd op: 14-05-2014
De gemeente wil eigenlijk niet dat woningcorporatie Vestia in Barten Zuid 182  sociale huurwoningen gaat verkopen. 'Juist in de Cypressestraat e.o. is het van belang dat de voorraad van die woninge op peil blijft,' zegt wethouder Jeroen Weyers.
Weyers: 'De stad kent al een toename van mensen met een laag inkomen, terwijl de voorraad in goedkope huurwoningen terugloopt. Juist in deze tijd moeten er zoveel mogelijk betaalbare huurwoningen zijn. Dat hebben we Vestia laten weten. Deze woningen moeten beschikbaar blijven binnen de sociale huursector.”


Wethouder Jeroen Weyers is tegen een afname van sociale huurwoningen en zeker in Barten-Zuid.  

foto © paul kriele, 1 februari 2013.
 


Door financiële problemen bij woningcorporatie Vestia wil zij haar woningbezit voor een deel afstoten.  Bij internationale vastgoedbeleggers en andere commerciële partijen bestaat er veel belangstelling voor.

De gemeente wil alleen instemmen met verkoop als Vestia de woningen aan een woningcorporatie verkoopt en de woningtoewijzing blijft plaatsvinden via WoonService.
Den Bosch ondervindt steun van de G32 (middel-grote gemeenten), die naar minister Blok van Wonen in een brief vragen  om het belang van betaalbare huurwoningen zwaarder te laten wegen dan het belang van Vestia.