Extra 50 tijdelijke woningen bij Minitopia op Poeldonk

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-10-2020 | Gewijzigd op: 16-10-2020
Extra  50 tijdelijke  woningen op Poeldonk bij Minitopia 
Omdat ze niet in het bestemmingsplan passen moet er een procedure worden gevolgd en daaraan voorafgaand een inspraaktraject [vanaf 19 oktober 2020] worden geopend.,
De gemeente organiseert samen met Brabant Wonen een  bewonersbijeenkomst. Vanwege corona is dat via Webinar te volgen.
zie http://www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen/


Bericht van 17 septemeber 2018 Op Poeldonk:  Minitopia feestelijk geopend
Op zaterdag 15 september 2018 hebben de bewoners  en vertegenwoordigers van Zayaz en betrokken vereniging Minitopia op Poeldonk geopend. Daar- net voorbij Merendonk- gaan vijf bewoners zelf hun woning bouwen mbv Zayaz,Rezone, SPARK Campus, Nezzt en The NewMakers. 

Na een welkom door Rolf van Boxmeer en Tessa Peters van Rezone opende wethouder Roy Geers Minitopia op Poeldonk Aansluitend spraken de directeur van Wooncoporatie Zayaz Mohamed Acharki en Tanja Morsheim van Platform31.

Pleun, de voorzitter van de bewonersvereniging Minitopia, gaf een inkijk in de plannen van de vereniging en de vorderingen van de bouwwerken. Pleun kondigde al vast de bouw aan van woningen op het tweede deel van het terrein.

De toespraken en de rondleidingen werden afgewisseld met muziek van Clittenband.
 

Minitopia op Poeldonk

Het eerste houten huisje
en de eerste twee casco bouwconstructies  staan er al.foto © 
...............................................................


Bericht van 12 juli 2018 Bouw van Minitopia op Poeldonk van staat gegaan.

Maandag 9 juli 2018 startte -symbolisch- het woningexperiment van Zayaz 'Huurders bouwen zelf'. Dat is Minitopia, het proejct dat op Poeldonk, voorheen de locatie op Meerendonk, waar vijf huurders in dit Minitopia hun eigen sociale woning gaan bouwen.
 
De vijf huurders temidden
van de mannenen vrouwen van Zayaz, die op Poeldonk [aan de Meerendonk] een eigen sociale woning gaan. Hun 'dorpje' heet Minitopia. 


foto © zayaz,9 juli 2018.
.......................................................

Op Minitopia wordt met niewue woonvormen geëxperimenteerd.  Huurders worden zelf eigenaar over het wonen. Doel is een antwoord te bieden aan een veranderende woonvraag. Het experiment bestaat uit vier bouwconcepten: zelf afbouwen mbv Nezzt, een WikiHouse downloaden en 3D-printen, een afbouwproject van The New Makers en een concept naar eigen ontwerp.
Na de start in september krijgen de huurders er drie maanden de tijd voor. Zayaz faciliteert hen ism Rezone, SPARK Campus, The New Makers  en Nezzt. 

Terug naar boven