Gebrek aan visie inzake woningbouw bij gemeente

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-10-2019 | Gewijzigd op: 18-10-2019
Interessant advies over een meer integrale aanpak woningbouw in de gemeente.
 
  Directeur bij Brabant Wonen, Rob Bogaarts.
foto © woonbedrijf, juni 2019.

Rob Bogaarts, de pas benoemde directeur van de wooncorporatie Brabant Wonen gaf onlangs een interessant advies aan de gemeente [artikel Brabants Dagblad dd. 17102019] over het aspect woningbouw in de stad. Daarin zat tevens de roep om een visie over hoe de gemeente denkt in de toekomst de woningbouw aan te pakken.
Bogaarts ziet uiteraard ook de problematiek van de woonmarkt in de stad, zoals de lange wachtlijsten bij sociale huurwoningen, het verkeerd huren door ouderen van te grote huizen, de na-oorlogse doorzonwoningen waar- naar verhouding –te weinig mensen wonen. Het gebrek aan woningen voor starters en studenten.
Bogaarts vindt dat de gemeente/ beleidsmakers een gebrek tonen als het om een brede visie gaat. Er liggen wel allerlei plannen , maar daar ligt geen onderbouwde visie naar de toekomst onder. Bogaarts duidt op aspecten van bevolkingsgroei, samenstelling huishoudens, specifieke behoeften van huurders, ontwikkelingen op gebied van isolatie, nieuwe technieken in een woning e.d.. Maar ook breder bedoelt de directeur van de wooncorporatie: zoals de samenstelling van huishoudens en andere sociale/psychische aspecten van een huurder en.. hoe [laag/ hoogbouw], waar en waarin een stad als Den Bosch zich ontwikkelt.