Zayaz: nieuwe naam voor SSW en SWH

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-11-2006 | Gewijzigd op: 18-05-2011
Donderdagmorgen 30 november 2006 hebben de beide Bossche wooncorporaties -SWH en SSW -hun fusie bekrachtigd door de bekendmaking van de nieuwe naam Zayaz. Die naam werd officieel door wethouder Rodney Weterings onthuld, nadat ie met een geweer van de Oude Schuts een losse flodder had laten horen.
In een toespraak lichtte directeur Bas Maassen toe, dat wethouder Weterings de directies ‘..van –toen- de beste Bossche wooncorporaties had uitgedaagd voor de nieuwe organisatie van de enige Bossche wooncorporatie ook een nieuwe huisstijl te bedenken’.
Twee bestuursleden van de wooncorporatie Zayaz, Willem van Rooyen en Bart van Engelen en twee directieleden, Ad van Gurp en Harrie van de Krabben, onthulden vervolgens de naam die zich aan weerskanten op een van de geparkeerde serviceauto’s stond. Voor het bordes van het stadhuis hadden zich deputaties van het personeel van beide corporaties verzameld en stonden en een aantal bedrijfswagens geparkeerd, die na het schot het nieuwe logo en de nieuwe naam toonden.

Voor het stadhuis vond donderdagmorgen 30 november 2006 de onthulling plaats van de nieuwe naam van de gefuseerde wooncoporaties SSW en SWH.
Boven: De rook van het geweerschot is nog zichtbaar dat omhoog rees nadat wethouder Rodney Weterings het wapen van de Oude Schuts even mocht hanteren.


foto's © paul kriele, 30 november 2006.