Oprichting Buurtcultuurfonds BrabantWonen +PrinsBernhardfonds

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-04-2012

BrabantWonen en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben vandaag -13 april 2012 - in Oss het Buurtcultuurfonds BrabantWonen opgericht. 

BrabantWonen en het Cultuurfonds willen onder het motto ‘De kunst van het samenleven’ de kwaliteit van het samenleven verbeteren en mensen verbinden door o.a. cultuur actief bij de mensen in de buurt te brengen. Zowel in ’s-Hertogenbosch als in Oss.

Harrie Windmüller: “Ons 100-jarig jubileum stond volledig in teken van het tot stand brengen van ontmoetingen. Met het Buurtcultuurfonds BrabantWonen zetten we deze traditie de komende jaren voort.”

Commissaris der Koningin Wim van de Donk en algemeen directeur Brabant Wonen Harrie Windmüller  bij de zojuist gesloten stichtingsacte van het BuurtCultuurfonds.
 

BrabantWonen en het Prins Bernhard Cultuurfonds willen investeren in leefbare buurten door onder meer de inzet van cultuur. Het doel van het Buurtcultuurfonds is het geven van een stimulans aan cultuurprojecten in wijken in ’s-Hertogenbosch en Oss waar BrabantWonen woningbezit heeft. Ook is het streven om het aantal initiatieven van bewoners uit de wijk te stimuleren met behulp van een vouchersysteem, waarmee zij zelf cultuurprojecten kunnen initiëren.

Reeds opgezette projecten
 Met het Bossche Makershuis, de Makerskamers in de Barten en de Kruiskamp, het fotografieproject “Kijk die Wijk” en het opknappen van portieken met kunstenaars zijn projecten onder de noemer Buurtcultuur opgezet.Toekennen en afspraken
BrabantWonen stelt het Buurtcultuurfonds in bij het Prins Bernhard Cultuurfonds en stort in het fonds € 200.000 voor het jaar 2012. Het Cultuurfonds voegt 15% aan dit bedrag toe. Verder behandelt het Cultuurfonds de aanvragen en brengt het fonds zijn expertise en netwerk in. Het totaal wordt verdeeld over projecten in ’s-Hertogenbosch en Oss.