Kring Vrienden: Via toets in Binnenhaven 70 behendige schippers

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-08-2014 | Gewijzigd op: 17-09-2014
Deze week voltrok zich op vier avonden in de Binnenhaven een vaardigheidswedstrijd voor de schippers van de rondvaartboten van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch. Deze stichting Binnendieze, waar het om gaat, wordt ook wel de 'natte tak' van De Kring genoemd.
De circa 70 schippers en een tiental schipper-gidsen in opleiding moesten met een rondvaartboot in de Binnenhaven een parcours afleggen met verschillende hindernissen. De opdracht was  om langs uitgezette paaltjes een slalom te maken, waarbij die paaltjes niet geraakt mochten worden en evenmin de kademuren. Zij moesten ook binnen een bepaalde tijd een traject afleggen.
Jaap Bimmel was de enige foutloze schipper. Winnares werd Dieuwerke de Ruiter, met op de tweede plaats Wim Tempels en Ad van der Stokkker als derde. 

De vaardigheidswedstrijd op vrijdagavond, die circa 70 schippers van de Kring Vrienden
deze week in de Binnenhaven volbrachten.
Op de voorgrond staan enkele paaltjes in het water.foto [met smartphone] © paul kriele, 15 augustus 2014.


Op de wal keken nogal wat stuurlui die 'het beter wisten' toe.  De behendigheidswedstrijd wordt eens in de 3 à 4 jaar gehouden, vertelt Sjef van Schijndel, die zelf dinsdag en woensdag meedeed. Maar de toets staat olv schipper-gids Jaap Schinkel.