Kring Vrienden reikt certificaten uit aan stads-en schippersgidsen

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-11-2014 | Gewijzigd op: 06-11-2014
Donderdagmiddag 6 november 2014 werden in het Kringhuis op de Parade aan een achttiental opgeleide gidsen, zowel van de wandelrouten als van de vaarroutes een certificaat uitgereikt. Dat gebeurde in een feestelijke omgeving door wethouder Huib van Olden van -dit keer -cultuur-historie.
Van Olden hield richting de Kring en haar vrijwilligers een complimenteuze speech en gaf daarin telkens een teken van herkenning van hun werk en inzet. Dat komt bij mij voor,  zowel in mijn vrije tijd als ik door de stad loop. Ook beroepsmatig wordt ik vaak met het  werk van de leden van de Kring Vrienden van s-Hertogenbosch geconfronreerd,' aldus de wethouder.
Van Olden begroette elke gediplomeerde gids persoonlijk en feliciteerde hen welgemeend met dit behaalde diploma.
-Boven: De zaal in het Kringhuis aan de Parade.
-Rechts boven: De opleiders.
-Rechts: De nieuwe certificaathouders zowel als stadsgids en als gids op een rondvaartboot.
Uiterst rechts wethouder Huib van Olden, die de certificaten uitreikte.

foto's © paul kriele,  6 november 2014. 

Leo vande Berge dankte namens de stadsgidsen de opleiders '..van wie we veel geleerd hebben, maar ook dankzij wie we veel hebben genoten. 
We krijgen een certificaat uitgereikt omdat we datgene doen, wat we leuk vinden,' zei Van de Berge, die het was opgevallen dat er in het algemeen nog zo weinig bekend is over de geschiedenis van de stad.
Theo van Hattum een  'verse' schippersgids, hield een gevatte speech. Zo kwam hij met een anekdote over een Amerikaans stel dat  hij deze zomer als enige in de boot had. Het was een echte 'private tour'.
'Op het moment dat ik bij het woonhuis van architect Jan van der Eerden langs voer, vertelde ik dat deze man zoveel voor het behoud van de Binnendieze heeft betekend. Daarop riep die Amerikaan: 'Stop stop, I will shake his hand..'
Tja, dat is nou echt Amerikaans.. ' sprak Theo.
Van Hattum voelde zich prettig bij 'De Kring'.  'Er heerst een goede sfeer bij de schippersgroep. Men geeft elkaar gemakkelijk tips door. Ik was in een warm nest gekomen.'

Voorzitter van 'De Kring' Joop Thissen sprak onder meer over een 'goed jaar' 2006. 'Toen zijn er 36 Kringleden geslaagd . Maar we zullen blijven opleiden. Er zullen altijd gidsen nodig zijn,' aldus de voorzitter, die vooruitblikte op 2016. 'In dat jaar is het helemaal noodzakelijk dat wij goed gefaciliteerd zijn om op een hoog niveau de rondleidingen en vaarroutese te kunnen verzorgen.'  
 


Terug naar boven