Nieuwe cursus Jeugdboschlogie van start

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-03-2009
Het Kerklpein is het vertrekpunt van de cursus Jeugdboschlogie die al jaren wordt gehouden en bedoeld is om basisschoolleerlingen [groep 8] kennis te laten maken met de -historische- stad 's-Hertogenbosch.
Tussen de uitgelaten jongens en meisjes van Den Borch uit Rosmalen staat een enkele ouder en de onderwijzer Kees van de Wiel en ook Marij van de Ven, Nico Bosters, Antoine de Visser en Jack Glaudemans, de gidsen van de kring Vrienden van 's-Hertogenbosch.


foto's © paul kriele, 10 maart 2009.

In elk  voorjaar verzamelen elke dinsdag en donderdagmorgen scholieren van groep 8 van diverse Bossche scholen zich op het Kerklplein. Daar start  de cursus Jeugdboschlogie onder leiding van gidsen van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch: Marij van de Ven, Antoine de Visser, Nico Bosters en Jack Glaudemans.
De jeugd gaat aan de hanfd van een opdrachtenkaart langs diverse objecten en monumenten waarover vragen worden gesteld. Ook zit er in de cursus een middel eeuws spel, dat opgevoerd wordt door leden van de Rederrijkerskamer Moyses' Bosch [Gasthuispoort].
De cursus wordt met enig ceremonieel vroeg in de zomer in het Noordbrabants Museum afgesloten met de uitreiking van een certificaat 'JeugdBoschlogie'.