Kring Vrienden wacht met nieuwe aanlegsteigers

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-04-2010 | Gewijzigd op: 06-04-2010
De Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch gaat voorlopig geen aanlegsteigers aanbrengen in de Binnenhaven. Daar was een vernieuwde en riantere opstapplaats voorzien voor de rondvaartboten over de Binnendieze. 'De Kring' wacht met dit nieuwe vertrekpunt totdat de nieuwbouw op de locatie GZG concreter is, zegt voorlichter Jos Holland.
De achterliggende reden is dat ‘de Kring’ graag een doorgetrokken rondvaart wil realiseren, waarbij ook de vroegere tak van de grote Stroom tussen de Geertruisluis [Vonk en Vlamterrein] en het Herman Moerkerkplein is opgenomen. Dat beoogde traject is pas onlangs deel gaan uitmaken van de plannen voor nieuwbouw op het ziekenhuisterrein.

'De Kring' hervat op zaterdag 17 april 2010 de vaartochten op de Binnendieze.

De opstapplaats voor vaartochten op de Binnendieze die op 17 april 2010 weer van start gaan.

foto's © paul kriele, 6 april 2010.
 
In de Molenstraat/hoek Korenburgstraat, bij Zoete Lieve Gerritje, zit ook nog een sluis in de weg om de vaarten door te kunnen trekken.

Bovendien, zegt Holland, dat het waterniveau bij ‘Zoete Lief’ [de huidige opstapplaats] hoger is dan het waterpeil in rest van de Binnenhaven. Dat komt pas goed als alle Binnendiezestromen tezamen één grote lus om de oude binnenstad gaan vormen.

Boven en links: Er is nog steeds een verschil in het waterpeil tussen de stromen van de Binnendieze in de stad met het peil van de Haven en de Groote Stroom bij het Water-en Vuurplein. Dat kan ooit anders worden.. .
Foto links boven: De nieuwe aanlegsteiger zou aan de Westkant, op  de foto rechts, worden aangelegd.

foto's © paul kriele, 6 april 2010.


Terug naar boven