'De Kring' concentreert zich in Paradepand

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-06-2010 | Gewijzigd op: 10-11-2010
bericht 10 november 2010
De verbouwing van het toekomstige Kringdomein is begonnen.

foto © paul kriele, 10 november 2010.

bericht 7 juni 2010
Het markante [rechter] hoekpand Parade 12, dat aangekocht werd door de heemkundekring 'De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch.
Momenteel is het door anti-krakers bewoond
.

foto © paul kriele,  7 juni 2010.

De kantoren van 'de Kring' op Lombardje en in TheateradParade verdwijnen. 'De Kring' heeft door aankoop van Parade 12 veel ruimte gekregen voor haar kantoorfuncties en bespreekbureaus.
De concentratie van het Kringhuis  en de balie is feitelijk de realisering van een oude gekoesterde wens om op de Parade een eigen bureau te kunnen openen, zo centraal en zo midden in het culturele hart van de stad.

Het hoekpand met de Lange Putstraat was voorheen van Geoffrey Groenewoud en werd gekocht door Rens den Otter die daar zijn plannen een luxe hotel door een inzinkende markt  moest laten schieten. Groenewoud kocht  dit pand van Den Otter* terug, als eerste koopgerechtigde. Onlangs werd het  aangekocht door de Stichting Binnendieze die het voor een groot deel verhuurd aan 'De Kring'.
Het monumentale en opvallend gelegen pand, dat dateert van 1856, zal na een verbouwing dienst gaan doen voor alle diensten van de Bossche Heemkundekring en dus ook voor het reserveringsbureau van de Stichting Binnendieze. 

Het bestuur schrijft nog in haar bericht, dat '. ..Dit monumentale heel goed past bij de doelstelling van De Kring, namelijk het behoud van de cultuurhistorie van ’s-Hertogenbosch.'

De locatie  in TheateradParade was gehuurd en die huur wordt op termijn stopgezet. De locatie Lombardje was eigendom van De Kring. Die panden gaan terug op de Onroerend Goedmarkt .

zie bericht Den Otter