Stichting Binnendieze opnieuw breekpunt ALV

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-06-2010 | Gewijzigd op: 25-06-2010
Voor de derde keer op rij wordt de stichting Binnendieze breekpunt in de Algemene Ledenvergadering, die de Heemkundekring Vrienden van 's-Hertogenbosch voor aanstaande vrijdag 25 juni 2010 heeft uitgeschreven. De voorgaande convocatie [LV van 2 juni 2010] moest worden ingetrokken omdat de procedure niet volgens de regels was verlopen. 

De stichting Binnendieze is de meest lucratieve tak van de Heemkundekring Vrienden van 's-Hertogenbosch, maar over het reilen en zeilen van deze stichting hebben de leden geen zeggingsschap, laat staan inspraak.

foto © paul kriele, 6 april 2010.
 


De vage niet te traceren geldstromen van die stichting is aanleiding van de vier dissidenten vragen in de ledenvergadering te gaan stellen. De vier, die ook vorig jaar - als de tien dissidenten - zich manifesteerden en over wier interventies in de ALV veel commotie* ontstond, zijn Martijn Groenendijk, Cor Gilhaus, Joseph Grooten  en Wil Hoeben. Telkens proberen zij vragen te stellen over de geldstromen binnen 'de Kring' waarover het bestuur, met name als het om de stichting Binnendieze gaat, geen verantwoording wil afleggen. 
Binnen 'de Kring',  zo wordt vermoed, verlopen financieringen zoals cadootjes aan de vrijwilligers, maar ook grotere uitgaven, zoals van een antiek Engelenstel voor de Sint Jan [van 30.000 euro]  erg mistig. De leden krijgen daar geen inzage over. Maar de vier dissidenten proberen nu opnieuw die vaagheden op te helderen.

Met name de lucratieve stichting Binnendieze is een niet te miskennen schakel van de geldstromen van 'de Kring', waarover de leden geen zeggingschap hebben.
Met de kop ' Waar blijft het geld van de vaartochten over de historische Binnendieze in Den Bosch?' gaan de vier vrijdag  26 juni 2010 de kat de bel aanbinden. 


* Commotie op Vergadering: zie verslag ALV dd. 2 juni 2009