De Kring: Boot aangeschaft vanwege langer seizoen

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-06-2010 | Gewijzigd op: 03-11-2010
 
Nieuwe vaartochten van 'de Kring' over de Dommel tussen de Hekelsluis en Kasteel Maurick. Ze starten pas najaar 2011.
-Links: Fort Anthonie, waar een stopplaats komt voor de nieuwe vaartochten Hekelsluis-Kasteel Maurick vv..

foto © gerard monté, 25 maart [l] en 7 juni 2007 [boven].
De salonboot van Triton Nautisch Centrum,
officieel een Oyster Commuter Boat
.

foto © Triton Nautisch Centrum.
 In het najaar, mogelijk ook al in het vroege voorjaar, vertrekken de boten vanaf de Groote Hekel.  De Dommel waar een stopplaats komt  bij Fort Antonie.

De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch heeft  een salonboot voor 12 gasten aangeschaft [tenminste uit de pot van de Stichting Gastheerschap].  De aanschaf komt voor uit opmerkingen, dat het seizoen maar van april tot oktober loopt.
Met die boot -genaamd de Frederik Hendirk - gekocht vanTriton Nautisch Centrum, worden vaartochten gehouden over de Dommel  tussen de Grote Hekel en Kasteel Maurick. waar een oudheidkamer over het beleg van de stad wordt ingericht. Dat laatste is ook het thema van de tochten, naast een belichting van de flora en de fauna in de polder.
eerste Bossche molen keert terug
De boot, die van het type is dat ook door de Amsterdamse grachten vaart, maakt een tussenstop bij Fort Sint Antonie. Ter hoogte van deze stop zal ook de Rosmolen komen te staan. Dat is een ambitie van de Bossche Molenstichting, die hiermee een van haar wensen ziet gerealiseerd.

Een achterliggende reden van deze nieuwe ambitie van 'de Kring' is, aldus Jo Timmermans, 'om aan de cultuur-historische waarde van de vereniging een nieuwe tak toe te voegen.'
Eind juli 2010 zal de eerste proefvaart plaatsvinden nadat de boot door een bekende Nederlander is gedoopt.

Terug naar boven