Certificaat voor 10 nieuwe stadsgidsen van 'De Kring'

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-06-2011 | Gewijzigd op: 15-06-2011
In het fonkel nieuw ingerichte en gerestaureerde hoekpand,  Parade 12, werd op woensdagmiddag 15 juni 2011 door wethouder Huib van Olden [Cultuurhistorie] de certificaten uitgereikt aan tien nieuwe stadsgidsen.
Zij hebben in negen maanden met succes een intensieve opleiding [zowel inhoudelijk als praktijkgericht] afgerond.
Daarbij werden zij begeleid door een Commissie Stadsgidsen met Pien Baarendregt, Trudy Kuipers en Ton Govaars en
met aanvulling door twee adviseurs, te weten Nort Lammers en Rob van de Laar, die de 'couleur locale' in brachten in de cursus.

Negen van de tien nieuwe stadsgidsen van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch.

foto's © paul kriele, 15 juni 2011.
Parade 12, waar de uitreiking van de 10 certificaten voor de nieuw opgeleide stadsgidsen, feitelijk de eerste officiële handeling in dit nieuwe 'Kringpand' was, aldus voorzitter Joop Thissen.

De kandidaten:
Jac Teklenburg
Bert Schoot
Jan vdn Berg (niet op foto-vakantie)
Jos Bakker
Lieke Kil
Nell Hogenboom
Geert de Roy
Gert Eijkelenboom
Ine Verboort
Anneke van Leeuwen

Het inhoudelijke deel bestaat uit: de Geschiedenis van Brabant,  de Vesting-en Waterstad Den Bosch, Bouwhistorie en Architectuur,  Kerken en Kloosters en Jeroen Bosch.
Wethouder Huib van Olden sprak nog eens zijn voldoening en tevredenheid uit over -'..wat er ook geschreven staat..'- de  realisering van dit pand Parade 12. Dat er weer eens een rijksmonument aan de Parade zichtbaar is geworden..'. en over de  organisatie. Den Olden, 'Het is ongelooflijk knap dat de Kring zoveel vrijwilligers aan zich weet te binden. Zeker in het Europees jaar van de vrijwilliger is het goed om dat beeld eens in het zonnetje te zetten.
Met het oog op de komende 10 à 15 jaar  zullen de vrijwilligers vaker de handen uit de mouwen moeten steken om de samenleving draaiende te houden. Cultuurhistorische minnaars en minnaressen,  veel succes!', aldus de wethouder.

Trost genoten de gecertificeerden met het Kringbestuur en de genodigden na afloop van de ceremonie van een champagne in het nieuw ingerichte gebouw, waarover later meer.

Terug naar boven