Zomerprogramma Kring Vrienden van '-s-Hertogenbosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-03-2012 | Gewijzigd op: 18-03-2012
In het zomerprogramma 2012 legt 'de Kring Vrienden' accenten op: Jeroen Bosch [wandeling en vaartocht], de Sint Jan  en museumrondleidingen.


-Maar nieuw is de combinatie Vaar-,  en wandelroute Vughtereiland

Een vaartocht vanaf de oude vestingstad (vanuit de oude rustieke wijk de Uilenburg) over de Binnendieze en de Dommel naar het Vughtereiland (een eiland bij de vestingwerken) en vervolgens een wandeling  door de steegjes nabij de Westwal en de Vughterstraat gelardeerd daarbij met passende verhalen. 
Maar 'De Kring Vrienden' heeft nog een vijftal wandelingen, te weten: cultuur historische stadswandeling, Jeroen Bosch wandeling, Vestingwandeling, Paleiskwartierwandeling; wandeling begraafplaats Orthen.

Het engeltje met mobieltje op de Sint Jan.

-Themavaartochten met de Salonboot
Een vaartocht met de Salonboot over de Dommel, begeleid door een gids die u vertelt over het Beleg van 1629, de vestingwerken en de flora en fauna van het Bosche Broek. Onderwijl kunt u volgens een thema (bijvoorbeeld High Tea, sushi, kaas- of streekproeverijen), deze tocht beleven

-Jeroen Bosch
In aanloop naar 2016, wanneer de stad zijn vijfhonderdste sterfdag groots gaat vieren, heeft de Kring Vrienden twee bijzondere arrangementen voor u samengesteld, te weten: de Jeroen Bosch wandeling en de Jeroen Bosch vaartocht.
-Verder nog een bezoek met uitleg aan de Sint Jan en de bouwloods
Naast de wandel- en vaartochten, organiseert de Kring van Vrienden ook nog rondleidingen in musea, het Stadhuis en de Citadel, museum Zwanebroedershuis, museum Paters Kapucijnen, de Citadel en de Sint-Cathrienkerk.

Bij de combinatie van vaarocht  en wandeling loopt u door een doolhof van steegjes in de Vughterstraat, zoals hier in Achter het Fortuyn.

Dan zijn er uiteraard ook nog de diverse vaartochten op de Binnendieze olv ervaren schippersgidsen. Die tochten kunt u ook privé meemaken: in de avond, tijdens muziek op de Binnendieze of als u in het huwelijksbootje wilt stappen.  

Het nieuwe zomerprogramma wordt op 1april gepresenteerd. Voor meer informatie:  www.kringvrienden.nl,

Terug naar boven