Plaquette voor veilinghuis[v/h manege] Korst/ van der Hoeff

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-03-2012 Op donderrdag 12 april 2012 reikt de Werkgroep 'Het Kleine Monument'  -volgens de jaarlijkse traditie- aan de gerestaureerde manege, tegenwoordig veilinghuis Korst/Van der Hoeff de plaquette uit van de 'Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch'.

De locatie aan het Nachtegaalslaantje, die op 16 oktober 1899 door de gemeente aan het Rijk [cavalerie] was overgedragen en waar in 1900 deze 'nieuwe rijloods' werd gebouwd in de plaats voor de ernaast gelegen open manege .

foto © paul kriel, 31 oktober 2011. 

De uitreiking gebeurt met de onthulling van de plaquette, waarop door VOF Edelsmederij 's-Hertogenbosch,  het pand,  het vignet van 'de Kring' en de rebusarmband van de Stadspijpers, zijn afgebeeld.
De plaquette maakt deel uit van een erkenning van het behoud  c.q. versterking van het cultuur-historisch karakter van het pand. Met deze erkenning geeft' de Kring' haar eigen kijk op het winkelapparaat,' aldus de voorzitter van de werkgroep Nort Lammers in een toelichting.
Directeur /eigenaar  Paul van der Hoeff had in de tijd dat het veilinghuis in de St. Jorisstraat zat er zijn oog op laten vallen, toen plots de gemeente de 'Oude Manege' te huur aanbood. Maar een eerste bod voor de huurprijs viel buiten Van der Hoeff's budget. Maar in een vervolg stadium kwam de gemeente alsnog met een veel lager bod op de proppen.
Daarna stak nog even de gemeenteraad een spaak tussen het wiel. De heren politici zagen daar een dood saai veilinghuis niet zitten..'