Viering 40 jaar Kring Vrienden met open huis op 10 maart

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2013 | Gewijzigd op: 27-02-2013
De Kring Vrienden bestaat dit jaar 40 jaar. Ze begon met een locatie op de Stationsweg, later in de Karrenstraat en via de Visstraat naar 't Lombardje en sedert vorig jaar houdt de heemkundekring kantoor op Parade12.
De feestdag op zaterdag 10 maart wordt om 13:30 uur feestelijk geopend met een cultuurhistorische show met optredens van de Oude Schuts en de Schutterij en de Stadspijpers. Ook Moyses Bosch en het Dieze Koor geven acte de présence.  Omdat de vereniging trots is op haar monumentaal Kringhuis mag iedereen eens binnen komen kijken.

In huis presenteert de Kring de activiteiten van de werkgroepen van het Kenniscentrum, de schippers (Natte Tak) en de stadsgidsen (Droge Tak) aan het publiek.
Vanwege de te verwachten drukte is er een tent voor de deur op het Paradeplein hoek Parade/ Lange Putstraat geplaatst.

Historie
Momenteel is Joop Thissen als opvolger van Jo Timmermans de voorzitter. De vijf personen die Jo Timmermans vooraf gingen zijn: Hans Verdonk [†], Herman van den Heuvel, Nort Lammers, Wout Kuijsten [†[, Hein Kurvers en Cor Gilhaus [†].

Voorzitter Joop Thissen.

foto © paul kriele,  2 oktober 2010.

Kringhuizen
De Kring heeft in haar 40-jarig bestaan kantoor gehouden op de Stationsweg, in Huize In de Put in de Karrenstraat/Tweede Korenstraatje, in het complex Royal [kelders Den Otter in de Visstraat], en daarop ook nog in de Kruisstraat, en meest recentelijk in het Lombardje. 

Eind 2000 verhuisde 'de Kring' naar de Verwersstraat 19a inpandig met het Prentenmuseum.

Vanaf de zomer van 2010 heeft 'de Kring' het door haar  gekochte pand op  Parade 12 betrokken. 

Zie artikel Kring concentreert zich in Paradepand nr. 12 artikel dd. 4 juni 2010.