VoorzitterThissen kondigt bij 40 jaar 'Kring Vrienden´ beleidsplan aan

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-03-2013 | Gewijzigd op: 10-03-2013
Zaterdagmiddag 9 maart 2013 vierde de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch -in kleine kring- het 40-jarig bestaan.
Klein dat wil zeggen, zowel qua aantal genodigden, want een maximum van 50 personen mag volgens de brandweer het gebouw maar hebben. En '..een bescheiden viering,' zoals voorzitter Joop Thissen het in Bosch dialect uitsprak.
'Een viering met  een Open Dag in de Kiet aan de Parade, een gebouw om trots op te zijn. Zo trots als unne sigaor met twee krulstaarten'.
Daarom werd deze Open Dag georganiseerd, om het publiek kennis van dit gebouw [* 1858] van cultuur/historsche waarde kennis te laten nemen.

 foto's © paul kriele, 9 maart 2013.
 
 Een van de zalen in het Kringhuis aan de Parade, waar de jubileumreceptie plaatsvond. Rechts, met papier, voorzitter Joop Thissen.

Voorzitter Thissen benadrukte nog eens dat beleidsplan, eigenlijk het enige nieuwe dat er uit zijn toespraak kwam. Daarin zal de cultuur-historische waarde, als een van de speerpunten van de Heemkundekring, de boventoon voeren. 'Maar ik verklap er nog niets over. Dat komt in de Ledenvergadering van juni aanstaande,' aldus de voorzitter, die het over 'schoone plannen' had, die  '..veel voor de cultuur-historie gaan betekenen.'

Onder meer bestuurslid Harry Satter lichtte de bescheiden opzet van de viering toe: ´..het past in de geest van de tijd. We blazen nooit hoog van de toren. Dat hoort niet bij de Kring Vrienden van ´s-Hertogenbosch´.

  De trompettisten van de Stadspijpers leverden een bijdrage aan de jubileumviering in het Kringhuis aan de Parade 12.

foto © paul kriele, 9 maart 2013
 

Het programma dit weekeind bestaat verder uit een spel van Moyses' Bosch, de aanwezigheid van de Oude Bossche Schuts en de Bossche Schutterij.
De factor van de Rederijkerskamer Anke Heesbeen, sprak zaterdagmiddag een lofdicht uit [auteur Jan Pieter van Lieshout]. Het is een felicitatie, die als goed gebruik wordt aangeboden door het Cultuur historisch Platform,´ aldus Carlo van de Water, voorzitter van Moyses' Bosch.
Wethouder Huib van Olden [2e v.l.] kwam de vereniging feliciteren. Uiterst links oud-voorzitter Nort Lammers en rechts Herman van den Heuvel en uiterst rechts de huidige voorzitter Joop Thissen.

foto ©  paul kriele, 9 maart 2013.


Terug naar boven