Ruim 250 gehandicapten 'in de boot genomen'

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-08-2013 | Gewijzigd op: 18-09-2013
Op initiatief van de Stichting Binnendieze van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch zijn vanmorgen, donderdag 29 augustus 2013, om 10.00 de eersten van de speciae gasten in de boot op de Binnendieze gestapt bij de Zusters van de Orthenpoort. Zestig van hen kwamen met een rolstoel en zij werden via  speciale vlonders, gemaakt door leden van de Stichting Binnendieze, aan boord geholpen. 
Op de steiger staan niet alleen hulpvaardige mannen van het KW1-College en de stichting Binnendieze, maar ook accordeonist Sjef van Liempt.

De steiger bij het Oeteldonksch Gemintemuzejum. Daar begint het uitstapje te water van 280 hulpbehoevenden. Het is een  initiatief van de stichting Binnendieze, dat medewerking krijgt van de Oeteldonksche Club anno1885, studenten  Veiligheid en Vakmanschap van het KW1-College en de Zonnebloem.
Steiger bij de Zusters van de Orthenpoort.

foto's © paul kriele, 29 augustus 2013.

Een groot deel van de dag [tot 14.00 uur] vertrekken vanaf de vaste vlonder, die bij het Oeteldonks Gemintemuzejum ligt, de rondvaartboten. De Zonnebloem en studenten van de Academie Geüniformeerde Beroepen van het KW1- College,
assisteren daarbij en dragen de rolstoelen naar de boten.
 
Het initiatief komt van de Stichting Binnendieze, dat acht jaar geleden daarmee begon. 'Maar toen was het vertrekpunt de 'Koningssteiger'  verderop in de Uilenburg. Toen hielpen manschappen van de brandweer,' aldus Ruud Bokeloh. 'Deze plek is veel idealer.'
En Ruud kijkt op zijn schema waarop de namen en vertrekdata staan van de 287 aangemelde hulpbehoevenden, die afkomstig  zijn uit `s-Hertogenbosch, Berlicum en Sint Michielsgestel.