Viering 40 jaar 'Kring Vrienden' met de 350 vrijwilligers

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-11-2013 | Gewijzigd op: 25-11-2013
Op zondag 24 november 2013 vierde de 'Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch' met 350 vrijwilligers het 40-jarig bestaan van de heemkundevereniging. Er waren optredens van Capella Duces, de Stadspijpers en de KleinKeinder.

Voorzitter Joop Thissen betrok in zijn terugblik op de ontwikkeling van de vereniging de honderden vrijwilligers. Daarbij noemde hij onder meer de vrijwilligersopleiding, het werk van de boot-en stadsgidsen. 'Minder zichtbaar is het onderzoek door vrijwilligers naar de geschiedenis van monumenten, de bedrijvigheid en mensen in de stad,' sprak Thissen. Diverse publicaties zijn er nog getuige van. Al deze actieve vrijwilligers vormen samen een (h)echte Kring Vrienden!'

Optredens van de Stadspijpers en Capella Duces [l.] en de Kleinkeinder bij 40 jaar 'Kring Vrienden', dat zondag 24 november j.l.  in TheateradParade met de 350 vrijwilligers gevierd werd. foto's © ellie de vries, 24 november 2013.

Voorgenomen fusie
Joop Thissen ging ook in op de voorgenomen fusie met De Boschboom. Samen met hen wordt de Kring Vrienden een nog sterkere organisatie en is zo niet meer weg te denken uit ’s-Hertogenbosch. Ook de wethouder,Huib van Olden sprak tijdens de bijeenkomst. Hij bracht de felicitaties over namens het College en stond eveneens stil bij de ontwikkeling van de Kring en het belang van de Kring voor de stad 's-Hertogenbosch
Speciale uitgave
Na afloop van de bijeenkomst ontvingen de vrijwilligers de speciale uitgave van het Kringnieuws, waarin op de rijke historie teruggeblikt wordt.