Opening houten fiets/loopbrug bij kasteel Meerwijk

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-04-2012 | Gewijzigd op: 23-04-2012
Achter kasteeltje Meerwijk in de Henriëttewaard is over de Dieze een houten brug voor fietsers en voetgangers aangelegd. Deze Meerwijkse  brug, die onderdeel uitmaakt van de Groene Vesting [fietsroute], wordt op 2 juni 2012  officieel geopend. Met die brug is één van de ontbrekende schakels in de linie van 1629 hersteld.

-Rechts: De brug die op het grondgebied van kasteeltje Meerwijk is komen te liggen. De fiets/loopbrug vormt de schakel in de fietsroute van Treurenburg naar Engelen v.v..

-Onder: Kasteeltje Meerwijk van T. Bosma met de tuin die uitkijkt op de Dieze en de sluis bij Engelen. Vooraan het oude veerpontje..

foto © paul kriele, 24 februari 2010 [onder] en De Groene Vesting.
 

Pal achter kasteel Meerwijk voert in een bocht van de Gemaalweg een paadje de dijk af. Het leidt naar de ’Meerwijkse brug’, die de dijk met de Henriëttewaard verbindt en speciaal is bedoeld voor fietsers en voetgangers. Door de brug krijgen de inwoners van resp. Engelen en Maaspoort een kortere verbinding met elkaar.  

Op 2 juni wordt ook de ‘vistrap’ bij Fort Crèvecoeur officieel in gebruik genomen. Waterschap Aa en Maas, de gemeente, de Genie en De Groene Vesting organiseren op die dag tal van publieksactiviteiten om zowel de opening van de fietsbrug als de ingebruik neming van de vistrap te vieren.