'Deze Heeren' nieuwe café van Peter Forger op Verwersstraat 55-57

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-06-2011 | Gewijzigd op: 16-06-2011
'Deze Heeren' is het nieuwe café van Peter Forger op Verwersstraat 55-57. Forger, een bekend kroegbaas in de stad, mikt op een wat rustiger [25+] publiek en creëert een wat rustiger zaak in tegenstelling tot ieders verwachting. 'Het wordt beslist geen schreeuwcafé met harde muziek, 'stelt Forger. 'Uit wat ik zo onderzocht en gehoord heb, blijkt dat er so wie so behoefte is aan een rustiger zaak. Bovendien zoeken ook uitgaanders voor of na het naar de stad gaan een zaak die nu eens niet in de Korte Putstraat ligt,' verklaart de eigenaar van 't Pantoffeltje in de Korte Putstraat...  .
Het pand blijkt intussen door Sturm verkocht te zijn aan David Damen.

'Pand van David Damen.
Deze Heeren' op Verwersstraat  55-57. Er wordt nog druk aan het interieur gewerkt en ook de buitenkant krijgt een opknapbeurt met een donker blauwe toegangsdeur en luiken vooraleer de zaak eind juni 2011 -naar verwacht - open zal gaan.
foto © paul kriele, 8 juni 2011.

In - wat Forger een luxe borrelcafé noemt- zijn intussen ook nieuwe  technische voorzieningen [elektriciteit en internet] aangelegd en toiletten geplaatst. Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de inrichting met een plavuizen vloer en het plaatsen van een wat lager - meer klantvriendelijker- bar.
Forger serveert een borrel, goede wijnen en daarbij wat kleinere -geen gerechten -hapjes. 
'Deze Heeren' zie ik als antwoord op de behoefte die er heerst. En we gaan ook de straat bedienen met het heroppakken van de wijkborrel en ander activiteiten om de cohesie met de ondernemers en de bewoners te versterken,' vertelt Forger die eind juni 2011 de opening verwacht.